Strijdlustig ADO pakt drie punten tegen NEC

ADO Den Haag deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door met 3-0 te winnen van NEC. De ploeg van coach André Wetzel leek de Nijmegenaren te kloppen op basis van strijd.

Voor eigen publiek speelde ADO zeer gedreven en daar hadden de bezoekers veel problemen mee. De Haagse ploeg won de meeste duels en stichtte ook het meeste gevaar, met Richard Knopper als een van de meest opvallende spelers.

In de 25ste minuut opende ADO de score. Knopper nam een vrije trap vanaf links, waarna Timothy Derijck net iets hoger klom dan tegenstander Jhon van Beukering. Met zijn kopbal leek hij bovendien doelman Gábor Babos te verrassen: 1-0.

Waar NEC nauwelijks kansen creëerde, kreeg ADO wel een aantal mogelijkheden. In de 62ste minuut voerde Knopper het verschil op. Na een afgemeten voorzet van Lex Immers werkte de middenvelder de bal in het doel. En in 77ste minuut kopte Christian Kum raak na een hoekschop van Knopper: 3-0.

ADO heeft 27 punten en heeft een gat van vijf punten geslagen naar nummer zestien Roda JC. NEC is nog altijd negende, maar heeft nog maar twee punten voorsprong op nummer tien Feyenoord.