Stroef draaiend Real Madrid verslaat Deportivo

Real Madrid heeft zich qua resultaat hersteld van de nederlaag vorige week tegen Espanyol. De koploper van de Primera División won thuis met 3-1 van Deportivo La Coruña, al kwam de zege moeizaam tot stand.

Depor had in Bernabéu vooral voor rust het beste van het spel en de kansen. De Galiciërs mochten dan ook het meeste balen van de 1-1 bij rust. Deportivo was al binnen een minuut op voorsprong gekomen. Xisco handelde veel sneller dan de trage Christoph Metzelder en schoot onder Iker Casillas door raak.

Het duurde zes minuten voordat Real langszij kwam. Ruud van Nistelrooy werd neergehaald en eiste de bal op, ook al miste hij woensdag tegen Olympiakos Piraeus vanaf elf meter. Deze keer benutte hij de strafschop wél: 1-1.

Buiten die kans creëerden de Madrilenen weinig in de eerste helft. Deportivo speelde veel gemakkelijker en was een stuk gevaarlijker. Real zocht de kleedkamers op onder een afkeurend fluitconcert van de eigen aanhang.

Met Wesley Sneijder als invaller kwamen Los Merengues na rust beter uit de verf. Zeker toen ook Raúl moest opdraven, die eveneens in eerste instantie was gespaard, maakte Real Madrid alsnog het verschil.

Van Nistelrooy leverde de assist op Raúl, die zijn waarde nog eens bewees met de 2-1. In de slotfase maakte Robinho er nog 3-1 van, waardoor Real de koppositie verstevigde omdat nummer twee Villarreal ruim verloor bij Real Zaragoza (4-1).