FC Twente is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Joseph Oosting beet zich zaterdag stuk op PEC Zwolle, dat zo een punt sprokkelde en er slechts één minder heeft dan de Tukkers.

FC Twente
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Het is niet bepaald gewaagd om te stellen dat het seizoen van FC Twente nog niet zo loopt als gehoopt. De uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Red Bull Salzburg was geen schande, maar vooral in de Eredivisie hebben de Tukkers moeite. In de eerste speelronde won Twente nog bij NEC, daarna ging het mis. Sparta Rotterdam pakte verdiend een punt in Enschede en voor de interlandbreak versloeg Ron Jans met FC Utrecht zijn oude werkgever (2-1).

De malaise was na de interlandpauze niet plots voorbij voor Twente. Tegenstander PEC Zwolle, dat twee weken geleden juist de eerste zege boekte, kwam immers al na acht minuten op voorsprong. Dylan Vente reageerde goed op een dieptepass van Sherel Floranus en was de defensie en doelman Lars Unnerstall te slim af met zijn inzet. Zo moest Twente al vroeg in de achtervolging. Het schot van Vente was de enige poging die PEC in de eerste helft waagde, maar dat bleek wel genoeg om met een voorsprong de rust te halen.

Twente had daarentegen meer moeite met scoren. Oosting zag in de tweede helft dat het niet liep en bracht met Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel twee frisse aanvallers. Sam Lammers, die daarvoor ongelukkig was in de afronding, werd het kind van de rekening. Na de dubbele wissel sloeg Twente wel toe, met een beetje hulp van PEC-keeper Jasper Schendelaar. Hij tastte mis bij een hoekschop van Twente en zag Sem Steijn bij de tweede paal de 1-1 maken.

Dat Twente tegen PEC de betere ploeg was, daarover bestond geen twijfel. Het boeken van een overwinning bleek lastiger voor de thuisploeg. PEC kwam in de slotfase nog tot kansjes via onder anderen Filip Krastev en Thierry Lutonda, maar het stelen van één punt bleek het hoogst haalbare voor de Zwollenaren. Twente bleef voor de derde keer in vier wedstrijden zonder zege.