Strootman (34) stopt met voetballen

Reacties

Kevin Strootman gaat niet meer op zoek naar een nieuwe club. De 34-jarige middenvelder zet per direct een punt achter zijn carrière.

Strootman (34) stopt met voetballen

Sinds zijn vertrek bij Genoa zat Strootman zonder club. Tijdens zijn laatste maanden in Italiaanse dienst speelde de 46-voudig international al met het idee om te stoppen. 'Als je steeds minder speelt en je niveau daalt een beetje, dan zijn je woorden in de kleedkamer minder waard. Deze zomer neem ik een beslissing. Als ik een bepaald niveau niet meer kan halen, stop ik misschien', zei Strootman tegen DAZN.

Geen loze woorden
Dat bleken geen loze woorden. Sparta deed nog een poging om Strootman terug naar Spangen te halen, maar kreeg het niet voor elkaar om de middenvelder vast te leggen. Dat betekent dat het er definitief op zit voor Strootman, die zijn loopbaan lanceerde op Het Kasteel. Na dienstverbanden bij FC Utrecht en PSV, waar hij uitgroeide tot international, verkaste de middenvelder naar AS Roma.

Ondanks slepende knieblessures kwam Strootman tot ruim honderd wedstrijden voor de Italiaanse topclub. Rudi Garcia haalde hem daarna naar Olympique Marseille, maar door het vertrek van de Franse oefenmeester scheidden hun wegen voor de tweede keer en kwam Strootman steeds minder aan spelen toe. Na verhuurperiodes aan Genoa en Cagliari streek de speler uit Ridderkerk definitief neer in Stadio Luigi Ferraris.

Prachtig eerbetoon
Vorig seizoen kreeg Strootman een prachtig eerbetoon in Stadio Olimpico. Als speler van Genoa maakte hij na een innige omhelzing met voormalig ploeggenoot Daniele de Rossi een ereronde langs de Curva Sud, waar de fanatieke aanhang van Roma zetelt. Vijf dagen later, thuis tegen Bologna, zou Strootman zijn naar nu blijkt allerlaatste wedstrijd spelen.

Strootman droeg 46 keer het shirt van het Nederlands elftal en was erbij op het EK in 2012. Op de desastreus verlopen eindronde in OekraΓ―ne en Polen kreeg hij geen speeltijd van bondscoach Bert van Marwijk. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.