Strootman: 'Dan wel een gefrustreerde speler mét prijs'

Je houdt van Kevin Strootman of je haat ’m, een tussenweg bestaat niet. Aan de hand van de 23-jarige aanvoerder plaatste Jong Oranje zich in Israël voor de halve finale van het EK. Kevin Strootman vertelt in de nieuwe editie van Voetbal International waarom hij is zoals hij is.

Strootman: 'Dan wel een gefrustreerde speler mét prijs'

VI-verslaggever Martijn Krabbendam volgt Jong Oranje in Israël op de voet en sprak tijdens het jeugd-EK met de aanvoerder van de op Europees goud jagende selectie. Dat de PSV-middenvelder niet bij iedereen even geliefd is, zegt hem niet zo veel.

'Ach, weet je, als ik hier straks met die cup in mijn handen sta, mag iedereen mij gewoon een gefrustreerde speler blijven vinden, hoor. Maar dan ben ik er wel één met een prijs’, is Strootman duidelijk over de doelstelling in Israël.

Woensdagavond treft Strootman met Nederland de leeftijdgenoten van Spanje. In het derde groepsduel staat groepswinst op het programma. De nummer één treft in de halve finale Noorwegen en de ander moet het opnemen tegen Italië. Strootman heeft zo zijn voorkeur. 'De Noren zijn goed, maar Italië schat ik toch wat hoger in. Liever Noorwegen dus.' Lees in het nieuwste nummer van Voetbal International het uitgebreide interview met Kevin Strootman, waarin hij ook terugblikt op het PSV-seizoen, het EK van 2012 en zijn eigen toekomst. In het nieuwe nummer is ook het dagboek dat Martijn Krabbendam in Israël maakte te lezen, alsmede een interview met Jong Oranje-spits Luuk de Jong. VI nr. 24 is hier direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's