Struijk helpt Leeds aan belangrijke zege in Championship-topper

Reacties

Een mooi doelpunt van Pascal Struijk heeft Leeds United vrijdagavond op het spoor gezet naar een belangrijke overwinning in het Championship. Tegenstander Sheffield United liep op een bom- en sfeervol Elland Road tegen zijn eerste nederlaag aan.

Struijk helpt Leeds aan belangrijke zege in Championship-topper
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
2 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Na een schitterend eerbetoon aan George Baldock, de recent overleden ex-speler en supporter van The Blades, ging de volumeknop nog een stukje hoger voor deze Yorkshire Derby. In een intense, felle eerste helft vielen geen doelpunten te bewonderen, en ook na de onderbreking duurde het nog even voordat Leeds de ban brak. Daarvoor was het weerwerk van Sheffield United, met Gustavo Hamer in de ploeg, te goed.

De troepen van Chris Wilder zijn defensief al weken goed: ze hadden in het Championship al ruim elf uur geen goal meer tegen gehad tot Struijk verrassend uit de hoek kwam. Zijn alerte reactie bij een hoekschop zorgde voor 1-0. Met iets meer ruimte kon Leeds makkelijker voetballen, en op aangeven van Joel Piero maakte Mateo Joseph vlak voor tijd nog 2-0.

Door de zege springt Leeds United over Sheffield United heen in de stand. The Whites staan nu tweede, koploper Sunderland blijft op doelsaldo bovenaan staan. The Black Cats spelen zondag uit bij Hull City. Burnley en West Bromwich Albion kunnen later dit weekend met een overwinning ook over de beide Uniteds heen springen in de stand.

Struijk reageerde na afloop op de overwinning. 'We wisten dat het moeilijk ging worden, zij hadden niet voor niets zes keer op rij de nul gehouden. Ik ben blij dat we er toch een weg doorheen hebben gevonden', aldus de gevierde man bij Sky Sports.

Championship

Stand Championship 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sunderland
9
6
1
2
18-8
+10
19
2
Leeds United
10
5
4
1
17-7
+10
19
3
Sheffield United
10
6
3
1
12-5
+7
19
4
Burnley
9
5
3
1
14-4
+10
18
5
West Bromwich Albion
9
5
2
2
12-6
+6
17
6
Watford
9
5
1
3
14-14
0
16
* Actueel tot en met 18 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.