Sturing: 'Het lijkt wel alsof we kampioen zijn geworden'

Reacties

Vitesse kan de Eredivisie met opgeheven hoofd verlaten. Trainer Edward Sturing baalt dat de doelstelling om te handhaven niet gerealiseerd is, maar heeft vertrouwen in de toekomst. 

Sturing: 'Het lijkt wel alsof we kampioen zijn geworden'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 2
Ajax
Ajax

Vitesse is al een tijdje gedegradeerd, maar gaf de laatste wedstrijden vol gas in de Eredivisie. Na afloop van het duel met Ajax (2-2) sprak Sturing de Vitesse-achterban toe. 'Ik vond dat nodig. Als je ziet hoe het publiek zich gepresenteerd heeft terwijl er maar weinig te vieren was, het lijkt wel alsof we kampioen zijn geworden', zei Sturing bij ESPN. 

'Ik heb bij andere clubs ook wel eens andere dingen gezien en dat gebeurde bij ons niet. We hebben de doelstelling niet gehaald: in de Eredivisie blijven. Dat is niet gelukt, dus zijn we teleurgesteld, maar door de -18 punten hadden we doelstelling nooit kunnen halen. We hebben er vaak net naast gezeten. We hadden moeite met het creëeren van kansen en scoren, dat heeft ons punten gekost.'

En dus zal Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie de rug moeten rechten, mits de club de licentie behoudt. Sturing: 'We hebben afgesproken dat we meedoen om een plek in de play-offs. Hoe hoog dat zal zijn, is moeilijk te zeggen', zei de trainer.

Ook Gyan de Regt, een jongen van de club, heeft vertrouwen in de wederopstanding van Vitesse. 'Wat er met de club gebeurt, doet mij ook wat, omdat ik jaren in de jeugdopleiding heb gespeeld. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, omdat ik dit seizoen doorgebroken ben. Maar het is duidelijk dat ik liever in de Eredivisie speel dan in de Keuken Kampioen Divisie, dat is logisch. Ik denk dat we het met jonge jongens zullen moeten doen, omdat de budgetten een stuk minder zijn. We gaan er alles aan doen om het zo goed mogelijk te doen in de Keuken Kampioen Divisie. Ja, ik ga er vanuit dat ik blijf.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.