Stuttgart rekent buiten Mbappé en Rüdiger voor rol als reuzendoder

Titelhouder Real Madrid heeft dinsdagavond een moeizame zege geboekt in de Champions League. VfB Stuttgart maakte het de vijftienvoudig kampioen knap lastig in de Spaanse hoofdstad.

Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
VfB Stuttgart

Stuttgart maakte als nummer twee van de Bundesliga zijn comeback in de Champions League, de Duitsers stonden in 2010 voor het laatst in het elitetoernooi. De eerste klus was meteen een pittige: tegen recordkampioen Real Madrid. Het ging echter verrassend gelijk op. Stuttgart raakte zelfs via Deniz Undav de lat.

Tien minuten voor rust leek het doek toch te vallen voor Stuttgart, maar door Nederlandse inbreng bleef dat de Duitsers bespaard. Scheidsrechter Halil Meler gaf een strafschop na een overtreding op Antonio Rüdiger, maar VAR Rob Dieperink overtuigde de Turkse scheidsrechter van zijn ongelijk.

Het bleek uitstel van executie, want binnen een minuut na rust was het alsnog raak voor Real Madrid. Kylian Mbappé maakte zijn eerste Champions League-goal voor Real Madrid. De Franse spits werd in stelling gebracht door Rodrygo, die op zijn beurt prachtig werd weggestoken door Aurélien Tchouaméni. Door zijn goal staat Mbappé voor de grens van vijftig Champions League-goals, hij maakte er 6 voor AS Monaco en 42 voor Paris Saint-Germain.

De jacht op de vijftigste werd ingezet door Mbappé, maar kreeg geen succesvol vervolg. Sterker nog, Stuttgart maakte twintig minuten voor tijd gelijk. Undav was nu wel succesvol, ditmaal met een kopbal. Real Madrid juichte echter als laatste. Vinícius Junior had voor de 1-1 de lat geraakt, Rüdiger velde het oordeel over Stuttgart.

De centrumverdediger, die bij Stuttgart debuteerde in de Bundesliga, kopte enkele minuten voor tijd raak uit een corner van de ingevallen Luka Modric. Het feestje kreeg nog wat extra kleur door nog een speciaal doelpunt. Net als Mbappé bekroonde Endrick zijn Champions League-debuut met een doelpunt. Hij werd voor Real Madrid de jongste doelpuntenmaker in het miljardenbal, Endrick loste Raúl af.

Zo begint titelhouder Real Madrid met een zeer moeizame zege aan de nieuwe editie van de Champions League. Lille is de volgende tegenstander, Stuttgart treft op de volgende speeldag Sparta Praag.