Suarez schiet Uruguay naar finale van Copa América

De eerste finalist van het toernooi om de Copa América is bekend: Uruguay. De ploeg van bondscoach Óscar Tabárez was in de halve finale met 2-0 te sterk voor Peru.

Grote man aan de kant van Uruguay was Luis Suarez. De voormalig Ajacied nam beide treffers voor zijn rekening. In de 53ste minuut reageerde hij attent toen Peru-doelman Raúl Fernandez een schot van Diego Forlán niet onder controle kreeg. Nog geen drie minuten later maakte Suarez er 2-0 van; na een pass van Maxi Pereira ontweek hij de buitenspelval en ontweek de uitkomende Fernandez.

Toen Juan Manuel Vargas in de 69ste minuut met een rode kaart van het veld werd gestuurd en Peru met tien man verder moest, was de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van Uruguay. De mannen van Tabárez kunnen zich gaan opmaken voor de finale, die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvindt. Paraguay of Venezuela, die de andere halve finale spelen, is de tegenstander. Foto: VI Images