Suarez uitgeroepen tot beste speler Copa América

Luis Suarez is uitgeroepen tot beste speler van het toernooi om de Copa América. De Liverpool-spits had met vier treffers een belangrijk aandeel in de eindzege van de Uruguayanen.

Suarez uitgeroepen tot beste speler Copa América

Uruguay won zondag in de finale van Paraguay met 3-0. Suarez nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening, waarna Diego Forlán met twee goals alle onzekerheid wegnam.

Suarez maakte drie van zijn vier treffers in de belangrijkste twee wedstrijden. Behalve zijn al gememoreerde doelpunt in de eindstrijd, zorgde de spits in de halve finale met twee goals hoogstpersoonlijk voor de uitschakeling van Peru, dat met 2-0 werd verslagen.

Ook in de eerste groepswedstrijd van Uruguay was Suarez trefzeker. In dat eerste duel was Peru ook al de tegenstander. Suarez maakte de treffer van Paolo Guerrero onschadelijk en hielp zijn ploeg zo aan een puntje (1-1).

Topscorer werd Suarez niet. Die eer ging naar Guerrero die zaterdagavond de gevierde man was in de strijd om de derde plaats. Tegen Venezuela vond de Hamburger SV-spits drie keer het net. Peru won de 'kleine finale met' 4-1.

De Paraguayaanse goalie Justo Villar werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Als klap op de vuurpijl werd Uruguay ook nog eens aangewezen als meest sportieve ploeg.

Uruguay mag zich met de vijftiende toernooizege het meest succesvolle land aller tijden op het toernooi om de Copa América noemen. Argentinië, dat in de kwartfinale na strafschoppen van de later winnaar verloor, volgt met veertien eindoverwinningen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's