Succesvol Champions League-debuut voor Aston Villa en Bogarde (20)

Aston Villa heeft zijn rentree op het hoogste Europese podium gevierd met een overwinning. De Europa Cup I-winnaar van 1982 versloeg Young Boys bij het debuut in de Champions League. Lamare Bogarde deed een helft mee, Ian Maatsen viel in de slotfase in.

BSC Young Boys
0 - 3
Aston Villa
Aston Villa

Bogarde debuteerde eind augustus al in de Premier League en mocht dinsdagavond ook opdraven in Bern bij de start van het nieuwe Champions League-seizoen. De twintigjarige verdediger, die de jeugdopleiding van Feyenoord in 2020 verliet voor Villa, speelde uiteindelijk een helft mee. Na rust kwam de Braziliaan Diego Carlos voor hem in de ploeg.

Met Bogarde als rechtsback nam Aston Villa al voor rust afstand van Young Boys, dat al wel enkele keren aan de groepsfase van de Champions League meedeed. Youri Tielemans opende na een kort genomen corner in de 27ste minuut de score, de Belgische middenvelder werd zo de eerste doelpuntenmaker voor Aston Villa in de EC I/CL sinds Peter Withe in 1983.

Het waren de tijden dat Villa nog tot de Europese top hoorde. Vooraf stond de club stil bij een van de spelers uit die tijd, de overleden Gary Shaw (63). De voormalige aanvaller kreeg een passend eerbetoon, want Villa maakte er nog voor rust 0-2 van via Jacob Ramsey. Amadou Onana zorgde voor het slotakkoord, nadat een goal van Jhon Durán werd afgekeurd wegens hands.