Summerville bekroont topseizoen met transfer naar de Premier League

Reacties

Crysencio Summerville heeft zijn transfer naar de Premier League bijna te pakken. De 22-jarige vleugelspeler vervolgt zijn loopbaan normaal gesproken bij West Ham United. De medische keuring vindt vandaag plaats, bevestigen bronnen aan VI.

Summerville bekroont topseizoen met transfer naar de Premier League

Summerville kan terugkijken op een ijzersterk seizoen in het Championship. Met 21 goals en tien assists was de aanvaller van grote waarde voor Leeds United, dat in de finale van de play-offs naast een ticket voor de Premier League greep. The Whites moeten opnieuw beginnen, maar dat geldt niet voor Summerville.

Intensieve gesprekken
West Ham United voerde de laatste dagen intensieve gesprekken met Leeds, dat over een goede uitgangspositie beschikte. Het contract van Summerville op Elland Road liep namelijk nog twee jaar door. Beide clubs hebben elkaar gevonden in een transfersom van iets meer dan dertig miljoen euro. Summerville bereikte ook een persoonlijk akkoord en wordt deze donderdag gekeurd door de nummer negen van vorig seizoen. In Londen ligt een meerderjarig contract klaar.

Dat betekent dat Summerville na een seizoen afwezigheid terugkeert in de top van de Engelse voetbalpiramide. West Ham is momenteel op Sunshine State Tour in de Verenigde Staten en speelt zaterdag nog tegen Crystal Palace. Als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, is het de bedoeling dat Summerville vandaag nog in het vliegtuig naar Florida stapt. 

Feyenoord, Dordrecht, ADO, Leeds, West Ham
Summerville is een product van de jeugdopleiding van Feyenoord, maar speelde nooit voor de hoofdmacht. Na uitleenbeurten aan FC Dordrecht en ADO Den Haag haalde Leeds de aanvaller vier jaar geleden naar Engeland. Daar groeide Summerville uit tot jeugdinternational en beste speler van het Championship. Dat heeft hem een transfer naar West Ham opgeleverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.