Supersub Idabdelhay maakt NAC weer kansrijk

Een late goal van Fouad Idabdelhay bezorgde NAC Breda alsnog een 1-1 gelijkspel in het thuisduel tegen FC Groningen. De late gelijkmaker was verdiend. De thuisploeg speelde met de meest aanvallende intenties.

NAC Breda had in de eerste helft het beste van het spel. De ploeg bracht een forse dosis werklust op de mat, maar kwam niet tot heel grote kansen. Mocht het te gevaarlijk worden dan reageerde FC Groningen-goalie Luciano bekwaam.

De Groningers zelf speelden voor de pauze bijna hautain. Terwijl zij de wedstrijd redelijk controleerden, liet de ploeg aanvallend nauwelijks zijn tanden zien. Geduld en afwachten leken woorden die Ron Jans zijn spelers vooraf had meegegeven.

Bij de eerste de beste aanval in de tweede helft was het raak voor de bezoekers. Fredrik Stenman kreeg de tijd en ruimte om een voorzet te geven. De linksback lepelde de bal bij de tweede paal, waar NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar knullig onderdoor ging. Danny Holla's hoofdknikje was voldoende voor FC Groningen om de leiding te nemen.

Ondanks de energievretende eerste helft vond NAC nog voldoende lucht om de aanval te zoeken. Dit onder leiding van Donny Gorter die, met zijn twintig jaar, zijn ploeg uitstekend bij de hand nam. Luciano vormde echter telkens weer een obstakel. De Braziliaan greep goed in bij een harde uithaal en scherp indraaiende hoekschoppen van de jonge middenvelder.

Met Rob Penders als stormram ging de ploeg van Robert Maaskant op zoek naar de gelijkmaker. In de slotfase sprong FC Groningen slordig om met kansen en verzuimde het duel definitief te beslissen. Plots vond Nourdin Boukhari met een diepe bal invaller Fouad Idabdelhay. De 21-jarige aanvaller dolde Holla en schoot de 1-1 onhoudbaar achter Luciano. Hij bevestigde daarmee zijn status als supersub.

Zondag kan de beslissing vallen, wie komend seizoen in de Europa League mag spelen, als één van de ploegen wint. Bij een gelijkspel volgt twee dagen later de beslissing.