Supertrotse Memphis blij met belangrijke rol in Oranje

Als Oranje scoort is Memphis Depay er vaker wel dan niet bij betrokken, zo ook tegen Estland. In Tallinn maakte hij er een speciale jubileumwedstrijd van.

Memphis startte in de basis en speelde zodoende zijn vijftigste interland voor Oranje. 'Ik ben er supertrots op', reageerde de aanvaller bij de NOS. 'Elke wedstrijd streef ik naar een doelpunt of assist, maar bij een vijftigste interland wil je wel je stempel drukken. Het ging moeizaam, maar uiteindelijk ben ik toch wel belangrijk geweest denk ik.'

De cijfers die Memphis overlegt bij het nationale elftal zijn indrukwekkend. In vijftig interlands was hij rechtstreeks betrokken bij liefst 35 doelpunten. In de eerste helft leek het er echter niet op dat Memphis kon werken aan zijn productiviteit. 'Het ging moeizaam in de eerste helft', bekende hij. 'Misschien wilde ik wat te graag, de ruimtes waren erg klein. Als spits moest ik het diep houden, maar het gaat soms kriebelen als je een paar minuten de bal niet raakt.'

In de tweede helft kwam het helemaal goed met Oranje en Memphis, die zelf de 0-3 maakte en verder de assist leverde op de 0-2 en 0-4. Door die overwinning houdt Oranje alles in eigen hand wat betreft kwalificatie voor het EK volgend jaar. Aanvoerder Virgil van Dijk weet als geen ander hoe belangrijk de winst is. 'Je wint hier overtuigend, dat is het belangrijkste. Het is hartstikke goed dat we deze twee duels hebben gewonnen, maar we zijn er nog niet…'