Suárez maakt slap begin Ajax goed tegen Willem II

Ajax heeft Willem II op eenvoudige wijze opzij geschoven. Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez leidden de Amsterdammers naar een 4-1 zege. De overwinning kreeg een gouden randje, omdat PSV opnieuw punten verspeelde.

Ajax was slapjes begonnen aan de wedstrijd. De Amsterdammers zetten te weinig druk op de defensie van Willem II. De gasten kregen daardoor alle gelegenheid lange ballen richting Frank Demouge te lanceren. Het was ook niet toevallig dat de fysiek sterke spits de maker was van de verrassende openingstreffer. Na een voorzet van Mohamed Messoudi kopte Demouge raak tussen twee tegenstanders in.

Na de 0-1 werd het opvallend stil in de Amsterdam Arena, maar de spelers van Ajax leken zich weinig zorgen te maken. Met een spits als Klaas-Jan Huntelaar is een achterstand dan ook niet onoverkomelijk. Uit een hoekschop van de al vroeg ingevallen Kenneth Perez torende Huntelaar hoog boven iedereen uit en kopte de 1-1 binnen. Het was voor Ajax het sein meer aan te dringen. Binnen een minuut kopte Huntelaar opnieuw gevaarlijk op doel, maar nu belandde de bal op de lat.

Zonder echt goed te spelen koesterde Ajax een overwicht en kreeg het kansen op een voorsprong. Op aangeven van Luis Suárez miste Perez een levensgrote kans en de Deen maaide niet veel later nog een knullig over de bal. Na de tweede misser van Perez pikte Urby Emanuelson de bal op. Uit diens voorzet legde Huntelaar de bal klaar voor Suárez, die de 2-1 voor het intikken had.

Meer nog dan de doelpunten stond de eerste helft in het teken van blessures. Gabri moest al naar twaalf minuten naar de kant. Waar de Spanjaard nog op eigen kracht naar de zijlijn kon strompelen, verging het Maikel Aerts en Frank van der Struijk een stuk slechter. De doelman en de verdediger van Willem II moesten beiden per brancard naar de catacomben worden vervoerd. In de tweede helft blesseerde ook Ajacied Siem de Jong zich. Na rust was het pleit snel beslecht. Luis Suárez werd de Man van de Wedstrijd. De Uruguayaan maakte op prachtige wijze de 3-1. De aanvaller liet Delano Hill en Arjan Swinkels zijn hielen zien en omspeelde keurig invaller-doelman Kenneth Vermeer. Suárez bepaalde de eindstand op 4-1 door bij de tweede paal raak te schieten, nadat Huntelaar na een corner had doorgekopt.

Met de zege heeft Ajax weer iets afgeknabbeld van de achterstand op PSV, dat met 1-1 gelijk speelde op bezoek bij Roda JC. De Amsterdammers volgen de koploper nu op vier punten. Willem II blijft zeventiende.