Suriname maakt het Costa Rica erg lastig en krijgt beloning

Suriname heeft in de Nations League een punt gepakt tegen Costa Rica. Mede door de voortdurende dreiging van Sheraldo Becker kwam een zege erg dichtbij tegen de favoriet voor groepswinst (1-1).

Die favorietenstatus onderstreepte Costa Rica al snel in de uitwedstrijd tegen Suriname. In de twaalfde minuut was het al raak, na een pass van Manfred Ugalde. Op aangeven van de van FC Twente naar Spartak Moskou vertrokken aanvaller schoot Josimar Alcocer met links raak: 0-1.

Suriname werd daarna sterker. Gleofilo Vlijter liet een eerste grote kans op de gelijkmaker liggen, maar bij de volgende poging was het raak. Becker kreeg de bal met buitenkant rechts bij de aanvaller van OFK Belgrado en die schoot van dichtbij raak: 1-1.

Vroeg in de tweede helft moest Costa Rica met tien man verder door rood voor Alcocer. Met elf tegen tien werd Suriname sterker. Bij vrijwel elke grote kans was Becker (foto) betrokken. Hij stuitte zelf met een gevaarlijk schot op doelman Patrick Sequeira en de ingevallen Denzel Jubitana kon de bal bij de tweede paal net niet binnenlopen na een voorzet van de Real Sociedad-aanvaller. Costa Rica ontsnapte aan een nederlaag en is nu achter Guatemala de nummer twee in de groep, met één punt meer dan nummer drie Suriname.

Sint-Maarten en Aruba
Sint-Maarten wist zelfs te winnen tegen een op papier sterkere tegenstander. In Oranjestad werd Puerto Rico met 3-2 verslagen, waarbij Chovanie Amatkarijo met twee goals de hoofdrol vertolkte bij de thuisploeg. Voor Sint Maarten was dit al de tweede zege in deze Nations League. In september werd met 2-0 gewonnen van Aruba, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag met 1-3 verloor van Haïti.