Swansea City dankt eerst punt aan doelman Vorm

Swansea City heeft zijn eerste punt in de Premier League binnen. Mede dankzij Michel Vorm speelden The Swans doelpuntloos gelijk tegen Wigan Athletic. Everton verloor thuis verrassend van Queens Park Rangers (0-1).

Swansea City dankt eerst punt aan doelman Vorm

Swansea City - Wigan Athletic 0-0Ondanks het feit dat Swansea meer balbezit had, kon Wigan Athletic als de sterkere ploeg beschouwd worden. De ploeg, waarbij Ronnie Stam een dik uur meespeelde, miste echter het benodigde aanvallend vermogen om de klus te klaren. Daarnaast eindigden twee doelpogingen van Wigan op respectievelijk de paal en de lat.

Ook bij de thuisploeg ontbrak het aan scorend vermogen. Een aantal slappe schoten op doel lieten zien dat een versterking in de voorhoede van The Swans welkom is. Defensief stond het overigens goed bij de thuisploeg, waar Kemy Agustien en Michel Vorm voor een flinke Nederlandse inbreng zorgde.

Met name Vorm, die zich tijdens de vorige wedstrijd (4-0 verlies tegen Manchester City) al geliefd maakte bij de Swansea-fans, toonde zaterdag andermaal zijn klasse. In de 74ste minuut stopte de voormalig FC-Utrecht goalie een strafschop van Ben Watson (foto).

Voor Wigan was het de grootste kans van de wedstrijd. Doordat Swansea, op enkele schoten na, niet echt voor serieus gevaar kon zorgen, eindigde de wedstrijd doelpuntloos.

Everton - Queens Park Rangers 0-1In tegenstelling tot de zeperd van vorige week tegen Bolton Wanderers (4-0 verlies) was Queens Park Rangers zaterdag een stuk agressiever. Op bezoek bij Liverpool won de ploeg van de kersverse eigenaar Tony Fernandes met 1-0 van Everton.

Tommy Smith zorgde voor het enige doelpunt. Everton, waar John Heitinga in de basis begon, blijft hierdoor na een wedstrijd puntloos. Vorige week werd het duel met Tottenham Hotspur afgelast vanwege de rellen in Londen.

Overige uitslagAston Villa - Blackburn Rovers 3-1

Overig programmaChelsea - West Bromwich Albion Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's