'Szczesny komt na maand uit pensioen en wordt noodoplossing Barça'

Reacties

Wojciech Szczesny (34) lijkt op hele korte termijn doelman van Barcelona te worden. De Poolse doelman beëindigde nog geen maand geleden zijn carrière, maar is door de Catalanen overtuigd om er toch nog een jaar aan vast te plakken. Dat heeft alles te maken met de blessure van Marc-André ter Stegen.

'Szczesny komt na maand uit pensioen en wordt noodoplossing Barça'

Afgelopen weekend liep Ter Stegen een zware blessure op, waardoor hij minimaal een halfjaar uit de roulatie is. Barça moest daarom schakelen en zocht per direct naar een ervaren doelman die de Duitser kon vervangen. Szczesny is de ideale kandidaat voor de Spaanse topclub, omdat hij transfervrij en dus direct te contracteren is.

Momenteel verblijft Szczesny toevallig genoeg in het Spaanse Marbella, maar volgens het Poolse sportmedium Meczyki strijkt hij donderdag al in Barcelona neer. Daar zal hij direct een medische keuring ondergaan, waarna hij een contract tot het einde van het seizoen zou tekenen. Daarmee heeft trainer Hansi Flick zijn gewenste routinier onder de lat in huis, mits er geen calamiteiten optreden.

Szczesny liet zich aanvankelijk niet uit over de situatie, maar woensdag stond hij Mundo Deportivo wél te woord. De Catalaanse krant kreeg de Poolse goalie te pakken. 'Ik heb begrip voor de moeilijke situatie die is ontstaan door de blessure van Ter Stegen. Het zou respectloos van mij zijn als ik deze kans niet zou overwegen', sprak hij hoopgevende woorden voor Flick.

Overigens zette Szczesny nog geen maand geleden dus een punt achter zijn carrière. Vorige week nog werd hij uitgebreid in het zonnetje gezet door Juventus, waar hij jarenlang doelman was. De Oude Dame eerde zijn carrière en zwaaide hem enthousiast uit. 'Mijn lichaam kan het nog wel aan, maar mijn hart ligt er niet meer. Ik voel dat ik nu al mijn aandacht aan de familie moet geven en daarom heb ik besloten om te stoppen met voetballen', sprak de doelman toen.

Nu gaat Szczesny alsnog verder met zijn voetballoopbaan. Bij Barcelona gaat hij de concurrentie aan met Inaki Peña, die de Europese duels sowieso moet keepen, omdat Szczesny niet speelgerechtigd is. In La Liga lijkt de Pool onder de lat te komen te staan, volgens Catalaanse media. Daarmee komt na Arsenal, AS Roma en Juventus een vierde internationale grootmacht op zijn curriculum vitae te staan.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
6
0
0
22-5
+17
18
2
Real Madrid
7
5
2
0
16-5
+11
17
3
Athletic de Bilbao
7
4
1
2
11-7
+4
13
4
Atlético Madrid
6
3
3
0
10-3
+7
12
* Actueel tot en met 25 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.