Taylor zet hoog in met Ajax: 'Dit moet je mij eigenlijk niet vragen!'

Reacties

Kenneth Taylor is enthousiast over de nieuwe start van Ajax. De 22-jarige middenvelder hoopt dit seizoen aan eerherstel te doen met de Amsterdammers. In een uitgebreid interview met VI vertelt Taylor over de veranderingen onder de nieuwe staf en de doelen voor dit jaar.

Taylor zet hoog in met Ajax: 'Dit moet je mij eigenlijk niet vragen!'
© Pro Shots

‘Zonder andere mensen af te vallen natuurlijk: er heerst gewoon een goede energie, een nieuwe vibe’, zegt Taylor over de start van Francesco Farioli en zijn staf bij Ajax. ‘Dat komt niet alleen door de nieuwe trainer hoor, ook van de spelers en de nieuwe mensen in de clubleiding. Die energie voelen wij ook, dat het weer de goede kant op gaat met de club.’

De afgelopen maand hebben Farioli en zijn staf uiteraard veel werk verricht om de selectie écht fit te krijgen en de speelwijze zo snel mogelijk te implementeren. Taylor ziet zijn medespelers opbloeien en merkt dat hij en zijn ploeggenoten fysiek stappen maken. Maar is het genoeg om het gat met PSV en Feyenoord te dichten?

Realistisch
‘Nou, we moeten natuurlijk realistisch blijven en na vorig seizoen niet een te grote mond opzetten’, reageert Taylor desgevraagd. ‘Maar ik ben wel echt de verkeerde om dit aan te vragen, want ik ben best wel opportunistisch altijd. Toen we vorig jaar laatste stonden bijvoorbeeld, dan kan ik nog steeds zeggen: Het kan nog! Want het kón ook nog’, aldus de middenvelder.

‘Niets is onmogelijk in mijn denkwijze, dus mij moet je dit eigenlijk niet vragen, haha. Ik vind dat je als Ajax zijnde gewoon altijd voor plek één moet gaan. Maar goed, daar is nu gewoon nog niet zoveel over te zeggen. Ik weet ook niet hoe het bij die andere clubs eraan toe gaat. Het enige dat ik zie, is dat er bij ons een bepaald geloof ontstaat.’

Lees het hele interview met Kenneth Taylor in de Voetbal International van deze week of op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.