Teleurgestelde Kroes niet tevreden over transferperiode van Ajax

Reacties

Alex Kroes had meer verwacht van de huidige transferperiode bij Ajax. De technisch directeur geeft toe dat hij zijn eigen doelstelling niet heeft gehaald en verwacht bij de Amsterdammers weinig actie meer op Deadline Day.

Teleurgestelde Kroes niet tevreden over transferperiode van Ajax
© Pro Shots

Kroes was eerder in de transferzomer openhartig over wat hij hoopte te bereiken. De salarislasten moesten flink omlaag, met 35 procent, en er moest veel verdiend worden met uitgaande transfers. Als er honderd miljoen euro zou binnenkomen, zou Ajax daarvan veertig miljoen euro kunnen herinvesteren. De opbrengst uit uitgaande transfers valt tegen, beseft de beleidsbepaler. 'Ik heb lang volgehouden om spelers niet te verhuren omdat ik ze wilde verkopen, maar dat is niet gelukt. Ik heb bakzeil gehaald', geeft hij aan in gesprek met ESPN. Carlos Forbs (Wolverhampton Wanderers) en Borna Sosa (Torino) zijn door Ajax bijvoorbeeld niet verkocht, maar verhuurd. Hetzelfde geldt voor Naci Ünüvar (Espanyol) en Jakov Medic (VfL Bochum).

De td van Ajax stipt aan dat ook de wensen van een speler een belangrijke factor zijn. Het was duidelijk dat de Amsterdammers open stonden voor een vertrek van onder anderen Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal, maar bij het sluiten van een deal kan niet voorbij worden gegaan aan de wensen van een speler. 'Soms kun je ze wel verkopen, maar zegt de speler zelf: ik blijf nog even. Je hebt ook met mensen te maken', aldus Kroes.

Ook ging hij nog even kort in op de invulling van de spitspositie. Volgens hem zit de komst van Wout Weghorst de ontwikkeling van Brian Brobbey niet in de weg. Hij vreest niet dat de transferwaarde van de 22-jarige Brobbey keldert door minder speeltijd. Kroes: 'De waarde van Brobbey gaat volledig door hemzelf bepaald worden. Als hij presteert zoals hij kan presteren, is dat goed voor Brobbey zelf en voor Ajax.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.