Teleurstelling bij trots Twente: 'We zijn niet blij met een punt'

Reacties

Ricky van Wolfswinkel stapt als aanvoerder van FC Twente met een punt het veld af, maar vindt dat zijn ploeg meer had verdiend tegen Fenerbahçe. De aanvaller vond dat het Enschedese collectief de controle had en fitter was, maar zag de Turkse tegenstander een wereldgoal maken.

Teleurstelling bij trots Twente: 'We zijn niet blij met een punt'
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Fenerbahçe
Fenerbahçe

'Ik denk dat het gevoel nu iets anders is dan vorige week', begint Van Wolfswinkel voor de camera’s van Ziggo Sport, doelend op het over de streep getrokken gelijkspel tegen Manchester United. 'Nu stappen we ook met 1-1 het veld af en dat is niet slecht, maar we voelden enorme controle. Ik denk dat we beter waren aan de bal, maar zij maken via Amrabat en Tadic een wereldgoal waar je alleen maar voor kan klappen. Het is in ieder geval mooi om te kunnen zeggen dat we zo ver zijn dat we niet blij zijn met een punt.'

Echte uitblinkers waren er donderdagavond niet echt bij FC Twente, beaamt ook Van Wolfswinkel. 'Het collectief is ook altijd onze kracht geweest. We laten het steeds meer zien, in fases met goed voetbal. We hebben nog mogelijkheden gehad via Lammers bijvoorbeeld, die kan ook nog binnenvallen. Ik denk echt dat we verdienden te winnen van Fenerbahçe. We hadden drie punten willen hebben, maar stappen met een goed gevoel van het veld af.'

Van Rooij
Bart van Rooij sluit zich aan bij de woorden van Van Wolfswinkel. 'Vooraf zou je misschien zeggen dat een gelijkspel tegen Fenerbahçe een aardig resultaat is, maar ik denk dat iedereen in de Grolsch Veste vanavond meer wilde', begint de verdediger, die wat minder prominent aanwezig was dan een week geleden in Engeland. 'Nu was het iets minder in het aanvalsspel, maar dan probeer ik gewoon belangrijk te zijn voor het team', besluit hij.

Alles over FC Twente op VI PRO

FC Twente speelde voor de tweede keer gelijk tegen een grote naam in de Europa League. Op VI PRO nemen we het duel met Fenerbahçe onder de loep.

Hoe FC Twente José Mourinho liet zweten.
Clubwatcher Geert-Jan Jakobs deelde rapportcijfers uit.
De belangrijkste statistieken op een rij.
Dit verdiende FC Twente tot nu toe in de Europa League.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.