Ten Cate pleit voor andere invulling Ajax-middenveld: 'Zie hem graag spelen'

Reacties

Als het aan Henk ten Cate ligt, krijgt Branco van den Boomen meer speeltijd bij Ajax. De voormalig trainer van de Amsterdammers ziet de ervaren middenvelder een belangrijke rol vertolken in het elftal van Francesco Farioli.

Ten Cate pleit voor andere invulling Ajax-middenveld: 'Zie hem graag spelen'
© Pro Shots

In het tussenrapport op VI PRO bespreekt Ten Cate de ontwikkelingen bij Ajax. ‘De middenvelders zijn wat gedisciplineerder. Ik vind met name de omschakeling van Kenneth Taylor naar balverlies een stuk verbeterd’, analyseert de 69-jarige oefenmeester.

‘En ik zie eerlijk gezegd wel graag Branco van den Boomen spelen. Hij is misschien iets trager dan de rest, maar hij heeft een geweldige pass in huis en het is ook een jongen die je ziet sturen. Ik vind dat wel belangrijk in een elftal.’

Van den Boomen kwam dit seizoen in dertien van de veertien officiële duels van Ajax in actie, maar was daarin lang niet altijd basisspeler. De laatste weken voor de interlandbreak verving hij Jordan Henderson als controleur op het middenveld. Inmiddels is Henderson weer hersteld en fit om te starten tegen Heracles Almelo aanstaande zondag.

Lees hieronder het volledige interview met Henk ten Cate

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.