Ten Hag bekert door: Antony scoort, blunder De Gea niet fataal

Manchester United heeft zich gekwalificeerd voor de vierde ronde van de FA Cup. De ploeg van Erik ten Hag was dankzij een treffer van Antony, een eigen doelpunt van Conor Coad en een penalty van Marcus Rashford te sterk voor Everton. Het was alweer de zevende overwinning op rij voor Manchester United in officiรซle wedstrijden.

© Ziggo Sport
Manchester United
3 - 1
Everton
Everton

Antony, die de competitiewedstrijd tegen Bournemouth (3-0) moest overslaan vanwege fysieke klachten, had slechts vier minuten nodig om zich te laten gelden. Het voorbereidend werk was van Rashford: de man in vorm trok het strafschopgebied binnen, ging langs verdediger Ben Godfrey en verstuurde een lage voorzet richting Antony, die op de juiste plek stond om af te ronden. De Braziliaan maakte zijn eerste goal sinds het competitieduel met dezelfde tegenstander op 9 oktober.

Het Everton van de geplaagde trainer Frank Lampard kwam niet veel later echter op gelijke hoogte. Amadou Onana zette Casemiro van zich af en kreeg de bal bij Neal Maupay, die het leer vanaf de achterlijn voor het doel kreeg. De Gea leek daar niet op berekend, zag de bal tussen zijn benen stuiteren en kon uiteindelijk niet voorkomen dat Conor Coady er 1-1 van maakte. De Spanjaard was duidelijk ontdaan na het moment.

De betere kansen waren daarna voor de thuisploeg, die zeven minuten na de rust weer op voorsprong kwam. Ditmaal scoorde Coady in zijn eigen doel. Opnieuw speelde Rashford een sleutelrol: de aanvaller kapte naar de achterlijn en gaf een harde voorzet, die door Coady op ongelukkige wijze werd verlengd. Everton dacht langszij te komen via invaller Dominic Calvert-Lewin, maar Seamus Coleman stond nipt buitenspel in de opbouw. Diep in de blessuretijd leidde een overtreding van Godfrey op Alejandro Garnacho tot een penalty, die werd benut door Rashford. Tyrell Malacia speelde 75 minuten mee.