Ten Hag en Man Utd hebben makkelijke avond: zevenklapper in de beker

Manchester United is dinsdagavond zonder slag of stoot doorgedrongen tot de laatste zestien van het toernooi om de League Cup. De ploeg van Erik ten Hag was bij rust al klaar met League One-ploeg Barnsley en liep uit naar een mooie score: 7-0.

Manchester United
7 - 0
Barnsley
Barnsley

Ruim 6500 supporters van The Tykes reisden mee naar Old Trafford. Barnsley beschikt immers over een loyale achterban die in de laatste decennia niet echt verwend is geweest: de laatste keer dat ze op bezoek gingen bij United, was in 1998. In de FA Cup werd een verdienstelijke 1-1 behaald, waarna de return op Oakwell helemaal een stunt werd: 3-2 voor Barnsley.

Zo'n verrassing zat er nu niet in. United, met veel bekende namen binnen de lijnen, was drie maten te groot. Doelpunten van Marcus Rashford, Antony en Alejandro Garnacho maakten dat de spanning al ver voor rust uit de wedstrijd was. In de tweede helft zagen de toeschouwers twee Nederlanders invallen: eerst Joshua Zirkzee, daarna Matthijs de Ligt.

United deed, ondanks het drukke programma en de allang bezegelde overwinning, ook in de tweede helft nog volop aan klantenbinding. Zo deden Garnacho en Rashford er elk nog een doelpuntje bij voor de Red Devils, waarna Christian Eriksen de tennisuitslag voltooide en de eindstand vijf minuten later bepaalde op 7-0. Zaterdagavond vervolgt de club het seizoen in de Premier League: op Selhurst Park wacht Crystal Palace. Barnsley moet opnieuw uit: in het Pirelli Stadium wacht Burton Albion.