Ten Hag haalt toptalent Yoro voor tientallen miljoenen naar Manchester United

Reacties

Manchester United heeft zich versterkt met Leny Yoro. De achttienjarige verdediger komt voor tientallen miljoenen euro's over van LOSC Lille. Hij heeft een contract getekend in Engeland tot medio 2029.

Ten Hag haalt toptalent Yoro voor tientallen miljoenen naar Manchester United
© Pro Shots

Volgens Engelse media legt Manchester United maximaal 62 miljoen euro op tafel voor de jonge Fransman. Het zou gaan om een vast bedrag van vijftig miljoen euro en twaalf miljoen euro aan bonussen. Woensdag vloog Yoro naar Manchester en rondde hij zijn medische keuring succesvol af.

Met een leeftijd van zestien jaar debuteerde Yoro in de Ligue 1. Op zijn achttiende heeft hij al zestig duels voor het eerste elftal van Lille in de benen. Hij stond naar verluidt tevens in de belangstelling van Liverpool en Paris Saint-Germain. Voor Manchester United is Yoro de tweede aanwinst van deze zomer. Eerder kwam Joshua Zirkzee al naar de club van Erik ten Hag.

Door de komst van Yoro wordt een transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United iets minder reëel. De club zal eerst spelers moeten verkopen om zonder de Financial Fair Play-regels te overtreden opnieuw een groot bedrag op tafel te kunnen leggen. Bayern München-verdediger De Ligt werd de afgelopen maanden stevig in verband gebracht met United.

Spelersprofiel

L. Yoro


Geboortedatum:
13 november 2005
Leeftijd:
18
Geboorteplaats:
Saint-Maurice
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Frankrijk Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.