Ten Hag houdt 36-jarige routinier aan boord bij United

Reacties

Jonny Evans plakt er nog een jaar aan vast op Old Trafford. De 36-jarige verdediger heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Manchester United.

Ten Hag houdt 36-jarige routinier aan boord bij United

In de nadagen van zijn carrière is Evans bezig aan een opmerkelijk hoofdstuk. De routinier liep vorig jaar uit zijn contract bij Leicester City en mocht van Erik ten Hag meetrainen op Carrington. Dat resulteerde zelfs in een dienstverband voor Evans, die mede door blessureleed 23 Premier League-duels in actie kwam. In de gewonnen FA Cup-finale tegen Manchester City viel Evans een kwartier voor tijd in.

Dat blijken niet zijn laatste minuten in het shirt van United te zijn geweest, want Evans blijft nog minimaal één seizoen verbonden aan The Red Devils. 'Het winnen van de FA Cup was een onvergetelijke ervaring. Ik weet zeker dat we volgend seizoen opnieuw om de prijzen gaan strijden', zegt het jeugdexponent op de clubsite van United.

Uitstekende manager
Evans prijst ook de rol van Ten Hag. 'Het was een eer om vorig seizoen terug te keren naar de club. Ik mag samenwerken met fantastische ploeggenoten en een uitstekende manager. Het is altijd een voorrecht om voor deze geweldige club te spelen en de steun te voelen van onze ongelooflijke fans.'

Evans stond van 2004 tot 2015 ook al onder contract bij United. Daarna speelde hij drie jaar voor West Bromwich Albion en vijf jaar voor Leicester. Met laatstgenoemde degradeerde hij in het seizoen 2022/23 uit de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.