Ten Hag is met Man Utd de grote favoriet tegen oude club FC Twente

ADVERTORIAL - Woensdagavond om 21.00 uur begint het Europese avontuur echt voor FC Twente. In de competitiefase van de Europa League staan de Tukkers direct voor een vuurdoop. FC Twente moet namelijk op bezoek bij het Manchester United van Erik ten Hag. De Engelse topclub is in ieder geval de grote favoriet. Blik vooruit en speel mee met Unibet!

Ten Hag is met Man Utd de grote favoriet tegen oude club FC Twente
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Waar FC Twente zich aan kan vasthouden, is de grote wisselvalligheid bij United, die ook dit seizoen weer opspeelt. Ten Hag bood nog knap partij aan Manchester City in de strijd om het Community Shield, die na penalty’s werd verloren. Het won vervolgens van Fulham, waarna nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Liverpool volgden. Daarna keerde het goede gevoel terug door ruime zeges op Southampton (0-3) en Barnsley (7-0), maar verspeelde het weer punten tegen Crystal Palace (0-0).

FC Twente herpakt zich

Bij FC Twente is er een stijgende lijn zichtbaar. In de voorronde van de Champions League was de ploeg van Joseph Oosting niet opgewassen tegen Red Bull Salzburg, waarna drie keer puntenverlies in de Eredivisie volgde. Na de zege op Heerenveen (2-0) en Almere City (0-5) lijkt Twente op het juiste moment de vorm te pakken te hebben voor een bezoek aan Old Trafford.

Toch is Manchester United duidelijk de favoriet tegen de Nederlandse club. Dat blijkt wel uit de quoteringen van de wedkantoren. Winst van de thuisploeg staat op 1.29. Een gelijkspel kan je 6.25 keer je inzet opleveren. En winst van FC Twente heeft een quotering van 9.50.

Ten Hag tegen oude liefde

Voor Ten Hag is de ontmoeting met FC Twente extra bijzonder. De man uit Haaksbergen komt uit de jeugdopleiding van de club, waarvoor hij in 1989 debuteerde in het profvoetbal. In totaal speelde Ten Hag 221 wedstrijden in het eerste elftal van de club uit Enschede. Ook in zijn trainersloopbaan heeft hij veel aan de club te danken. Ten Hag was actief in de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles Almelo en was drie seizoenen assistent-trainer bij het eerste van Twente.

In zijn trainersloopbaan stond Ten Hag twaalf keer tegenover FC Twente. Dat resulteerde zeven keer in een overwinning, twee keer in een gelijkspel en drie keer in een verliespartij. Daarin wist zijn ploeg liefst 29 keer het net te vinden en kreeg hij 18 tegengoals. Het is overigens voor het eerst in de geschiedenis dat Manchester United en FC Twente tegenover elkaar staan. Twente stond wel al 37 keer eerder tegenover een Engelse club. Daarvan won het er 11 en verloor het er 16.

Bij Manchester United treft Twente de nodige Nederlandse inbreng. Tyrell Malacia is nog niet fit genoeg na een jaar lang blessureleed. Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee zijn wel van de partij. Na zes duels voor United staat de teller bij Zirkzee pas op één. Wellicht is het duel met FC Twente geschikt om dat aantal eens op te krikken. Ook De Ligt staat op één doelpunt na zes optredens.

Speler Scoort Opent de score
Zirkzee 2.18 5.30
De Ligt 5.80 16.00

Denk jij dat FC Twente voor een stunt kan zorgen tegen Manchester United? Bekijk hier het uitgebreide aanbod van Unibet en speel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's