Ten Hag laat Zirkzee nog niet starten tegen Manchester City

Reacties

Joshua Zirkzee moet zaterdagmiddag op Wembley hopen op een rol als invaller. De Nederlandse aanwinst wordt door Erik ten Hag in eerste instantie nog achter de hand gehouden in het duel met Manchester City om de Engelse Super Cup.

Ten Hag laat Zirkzee nog niet starten tegen Manchester City
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
ns
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Vanwege een hamstringblessure is Rasmus Højlund niet inzetbaar bij Manchester United. Manager Erik ten Hag had kunnen kiezen voor een basisplaats voor Joshua Zirkzee, maar kiest voor een variant waarbij Marcus Rashford waarschijnlijk in de punt van de aanval speelt. Amad Diallo is de andere aanvaller in de basiself.

Ten Hag heeft gekozen voor vier middenvelders. Naast Bruno Fernandes start ook Mason Mount, waardoor het nog maar de vraag is of Manchester United in een 4-2-3-1-formatie gaat spelen. Mogelijk speelt Mount of Fernandes als verkapte buitenspeler. Casemiro en Kobbie Mainoo moeten voor de balans zorgen centraal op het middenveld.

Achterin kan Ten Hag tot zijn opluchting weer een beroep doen op ex-Ajacied Lisandro Martínez. De Argentijn lijkt als linksback te gaan starten bij afwezigheid van Luke Shaw. Jonny Evans en Harry Maguire hebben ook een basisplaats, net als rechtsback Diogo Dalot. Andre Onana gaat zoals verwacht het seizoen in als eerste doelman van The Red Devils.

Bij Manchester City maakt Nico O'Reilly voor het eerst zijn opwachting. De negentienjarige middenvelder is samen met Rico Lewis, Oskar Bobb en James McAtee een van de jongelingen in de basiself van Pep Guardiola.

Opstelling Manchester United: Onana; Dalot, Maguire, Evans Martínez; Casemiro, Mainoo; Diallo, Fernandes, Mount; Rashford.

Opstelling Manchester City: Ederson; Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol; Kovacic, O'Reilly, McAtee; Bobb, Haaland Doku.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.