Ten Hag mist drie belangrijke spelers bij CL-debuut met United

Reacties

Manchester United keert woensdagavond terug in de Champions League, en niet met het minste affiche. Manager Erik ten Hag keert terug naar zijn ex-werkgever Bayern München en mist drie belangrijke spelers.

Ten Hag mist drie belangrijke spelers bij CL-debuut met United
© Pro Shots

De namen van Mason Mount, Harry Maguire en Raphaël Varane ontbreken tussen de 21 spelers die dinsdagmiddag van Engeland naar Duitsland vlogen, alle drie vanwege blessures. Mount en Varane ontbraken zaterdag al toen United in eigen huis pijnlijk onderuit ging tegen Brighton & Hove Albion, Maguire zat toen op de bank maar heeft volgens informatie van United ook een kwetsuur opgelopen die hem ervan weerhoudt zijn ploeg woensdag van dienst te zijn.

Maguire neemt het dus niet op tegen zijn ploeggenoot bij de nationale ploeg, Bayern-spits Harry Kane. Kane had maandag op een persconferentie nog mooie woorden over voor de centrumverdediger. 'Hij is één van de betere Engelse verdedigers in de laatste tijd. Als nationale ploeg staan we volledig achter hem, hij wordt onnodig bekritiseerd en krijgt van veel dingen de schuld. Maguire is een goede vriend van me en werkt heel hard.'

Ten Hag keert met een gehavende, jonge ploeg terug naar de club die hem in 2013 wegplukte bij Go Ahead Eagles om het tweede elftal onder zijn hoede te nemen. Na twee jaar in Duitse dienst werd Ten Hag weer hoofdtrainer, nu bij FC Utrecht. Via die club en Ajax verdiende de trainer uit Haaksbergen de prestigieuze overstap naar Manchester United.

De selectie van Manchester United:

Doelmannen: Altay Bayindir, Tom Heaton, André Onana, Radek Vitek.

Verdedigers: Victor Lindelöf, Lisandro Martínez, Sergio Reguilon, Diogo Dalot, Jonny Evans.

Middenvelders: Bruno Fernandes, Christian Eriksen, Casemiro, Scott McTominay, Dan Gore, Hannibal Mejbri.

Aanvallers: Anthony Martial, Marcus Rashford, Rasmus Højlund, Alejandro Garnacho, Omari Forson, Facundo Pellistri.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.