Ten Hag: 'Nederland - Engeland wordt een fantastische wedstrijd'

Reacties

Erik ten Hag zit woensdagavond aan de buis gekluisterd voor de halve finale tussen Nederland en Engeland. Bij zijn eerste interview op het clubkanaal van Manchester United na zijn contractverlenging deelde de manager zijn enthousiasme.

Ten Hag: 'Nederland - Engeland wordt een fantastische wedstrijd'
© Pro Shots

Veel topspelers zijn nog op het EK actief, maar voor Manchester United is het nieuwe seizoen al begonnen. De selectie van Ten Hag heeft de eerste trainingen al achter de rug. Bij het ingaan van het nieuwe seizoen denkt de Nederlander terug aan het slot van het vorige voetbaljaar. United eindigde het kwakkelseizoen met een geweldig hoogtepunt, door op Wembley het Manchester City van Pep Guardiola te verslaan in de FA Cup-finale.

'Het niveau dat we daar gehaald hebben, dat is waar de lat ligt. Dat is het niveau dat we nodig hebben en dat moet de standaard worden', aldus Ten Hag, die in het interview verder ging met een uitspraak die veel van zijn oud-spelers bekend in de oren zal klinken. 'Goed is niet goed genoeg. Die zin moet in ons hoofd blijven zitten. Het moet altijd beter.'

In de woorden van Ten Hag, die met een nieuw contract duidelijk het vertrouwen heeft gekregen van de clubleiding, klinkt veel gretigheid door. Hij benadrukte dat de structuur binnen de club nu al flink verbeterd is door de veranderingen die de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe heeft doorgevoerd. 'In de laatste wedstrijd van vorig seizoen hebben we laten zien dat we de strijd aan kunnen gaan met de allerbeste teams en ze kunnen verslaan. Het was een geweldige dag. Elk seizoen staan er weer nieuwe verrassingen op. Vorig jaar waren het Kobbie Mainoo en Alejandro Garnacho die zich profileerden. Ik ben benieuwd welke speler in hun voetsporen kan treden', ging Ten Hag verder.

Met Mainoo is een van de United-spelers genoemd die nog actief is op het EK. De negentienjarige middenvelder begint woensdagavond zeer waarschijnlijk in de basis tegen het Nederlands elftal. Ten Hag gaat het nauwlettend volgen: 'Ik heb verschillende jongens gesproken. Het wordt een geweldige wedstrijd. Iedereen kijkt er enorm naar uit. Voetbal is zo belangrijk voor het Nederlandse en Engelse volk. Ik heb al veel wedstrijden gezien en ik heb genoten. Nederland - Engeland wordt een fantastische wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.