Ten Hag verklaart waarom Mazraoui direct in de basis begon bij Manchester United

Reacties

Joshua Zirkzee was de grote man bij Manchester United door het winnende doelpunt te maken tegen Fulham. Maar Noussair Mazraoui debuteerde daags na zijn transfer al in de basis en maakte eveneens indruk. Erik ten Hag legde uit waarom hij hem wel en Matthijs de Ligt en Zirkzee niet vanaf de aftrap liet debuteren.

Ten Hag verklaart waarom Mazraoui direct in de basis begon bij Manchester United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Fulham
Fulham

'Dat gaat niet om mogen debuteren, maar ze hebben allebei een gebrekkige voorbereiding gehad', doelde de Nederlandse coach op de twee van Bayern overgekomen verdedigers. 'Matthijs de Ligt heeft nog geen wedstrijden gespeeld in de voorbereiding en in het centrum van de verdediging hebben we ook een aantal opties. Op de positie van Mazraoui als rechtsback hebben we minder keuze.' Aaron Wan-Bissaka werd deze week aan West Ham United verkocht en Diogo Dalot fungeerde als linskback.

Zirkzee bleef tegen Manchester City negentig minuten op de bank in het Community Shield, maar had bij zijn debuut als invaller wel impact. 'Het is geweldig om zo te debuteren. Joshua kent de jongens pas net, hij trainde hier in zijn eentje toen de anderen nog in de Verenigde Staten waren. Hij traint nu met ons en doet het geweldig. Hij integreert meteen en is fit aan het raken. Hij was belangrijk voor ons', zei de oefenmeester.

Door de treffer van Zirkzee opende Manchester United het Premier League-seizoen met een overwinning en dat stemde tot tevredenheid bij Ten Hag. 'Het was een gecompliceerde voorbereiding. Als je dan kijkt naar de uitvoering en natuurlijk het resultaat, ja, dan ben ik tevreden. Ook met de getoonde spirit en de vechtlust.'

Sancho ziek

Jadon Sancho was een opvallende afwezige in de wedstrijdselectie van Manchester United tegen Fulham. Zijn afwezigheid zorgde direct voor transfergeluiden, zeker omdat hij vorig jaar in de clinch lag met Ten Hag en vorige week een cruciale pingel miste tegen City. De oefenmeester van The Red Devils maakte aan die speculaties echter een einde. 'We hebben een spelersgroep en er moeten keuzes gemaakt worden. De ene week valt de keuze op een bepaalde speler, maar die kan een week later weer in de basis beginnen. Ook was hij niet helemaal fit, hij had een oorontsteking. Maar hij kan er de volgende week weer bij zijn: hij traint en is tevreden. We zijn tevreden met Jadon.'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer E. ten Hag
Meer over E. ten Hag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.