Ten Hag verklaart zijn woede over moment met De Ligt

Reacties

Erik ten Hag is trots op de veerkracht die Manchester United getoond heeft in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Brentford. Kort na de 2-1 overwinning was zijn woede over het moment met Matthijs de Ligt rond het tegendoelpunt nog niet volledig gezakt.

Ten Hag verklaart zijn woede over moment met De Ligt
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Brentford
Brentford

De Ligt werd in de extra tijd van de eerste helft niet voor het eerst naar de kant gestuurd door Samuel Barrott om zich te laten behandelen aan zijn hoofdwond. De wond was volgens de scheidsrechter wéér gaan bloeden. Zonder De Ligt binnen de lijnen sloeg Brentford via Ethan Pinnock toe uit een corner.

Volgens Ten Hag klopte het simpelweg niet dat de wond die was ontstaan door een botsing met de knie van Kevin Schade weer was gaan bloeden. 'Het was opgedroogd bloed. Hij was er al voor behandeld', deed de Nederlander na afloop zijn beklag tegenover de Engelse pers. 'We begrepen gewoon niet waarom hij weer van het veld werd gestuurd. Het was een belangrijk moment, want Brentford is erg gevaarlijk vanuit corners en wij misten een van onze beste koppers.'

Ten Hag vond zijn elftal sterk spelen tegen Brentford. Hij zag dat zijn keuze voor Rasmus Højlund in plaats van Joshua Zirkzee goed uitpakte. De Deen maakte op bewonderenswaardige wijze met een boogballetje het winnende doelpunt na voorbereidend werk van Bruno Fernandes. Ten Hag: 'Hij speelde sterk en was goed in de combinatie. Dat was belangrijk vandaag. We weten dat hij erg koelbloedig is. Dat misten we in de eerste weken van het seizoen zonder hem bij het afwerken.'

Door de overwinning staat United weer in het linkerrijtje. Er is ook een punt gezet achter een reeks van vijf duels zonder zege. Ten Hag wilde niet te euforisch zijn, zoals hij ook het pessimisme probeerde te temperen na de mindere resultaten. 'De enige slechte wedstrijd was tegen Tottenham, toen we met tien man stonden. In alle andere wedstrijden hebben we karakter getoond. Op die strijdlust kunnen we verder bouwen. We moeten dit resultaat ook niet overschatten. Het is gewoon een zege. We moeten elke wedstrijd winnen', aldus de manager.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.