Ten Hag looft bijzondere geste van Rashford aan Antony

Reacties

Nooit scoorde Manchester United onder Erik ten Hag vaker dan vier keer in een wedstrijd, tot er dinsdagavond ineens zeven invlogen in het League Cup-treffen met Barnsley. Ten Hag was na afloop blij, maar ook weer niet té blij.

Ten Hag looft bijzondere geste van Rashford aan Antony
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
7 - 0
Barnsley
Barnsley

'Ja, een perfecte avond voor mij en voor het team. We hebben alles gedaan zoals we het hadden gepland: naar de volgende ronde met een paar mooie goals, goed verdedigd: we zijn blij', was de alomvattende conclusie van de manager op de persconferentie. Bijzonder blij was hij met een royaal gebaar van Marcus Rashford richting zijn ploegmaat Antony, die wel een succesje kon gebruiken na een periode van mindere vorm.

'Antony heeft wat vertrouwen nodig, Rashford gaf hem de penalty. Dat is een goed teken in een team, als spelers elkaar dat gunnen. We hebben behalve Rashford nog wel meer spelers nodig die een doelpunt kunnen maken, gelukkig zie ik dat mijn spelers die behoefte zelf ook voelen. Vertrouwen is daar een belangrijk onderdeel van. Zelfs de grootste aanvallers hebben minder zelfvertrouwen als ze een tijd niet scoren', aldus Ten Hag.

De slotsom na een makkelijk avondje: voorzichtig optimisme mag, meer ook niet, vindt Ten Hag, die aanhaalde dat hij ook rustig bleef toen Liverpool ruim twee weken geleden een slachtpartij aanrichtte op Old Trafford. 'Na Liverpool liep ik niet met mijn staart tussen de benen, en nu niet met mijn kop in de wolken. We zijn bezig aan een ontwikkeling, en in mei zien we wel waar we staan. We hebben veel dynamiek, veel snelheid en nu ook spelers die het balbezit kunnen domineren.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer League Cup
Meer over League Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.