Ten Hag ziet derde hoofdprijs met Man Utd door zijn vingers glippen

Reacties

Erik ten Hag heeft zaterdag naast het Community Shield gegrepen met Manchester United. Stadgenoot en landskampioen Manchester City was na penalty's te sterk. Man Utd was in de slotfase nog op voorsprong gekomen, maar personele problemen achterin braken de bekerwinnaar op.

Ten Hag ziet derde hoofdprijs met Man Utd door zijn vingers glippen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
ns
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Ook in het nieuwe seizoen zijn er defensieve problemen voor Ten Hag en Man Utd. Hij startte met Harry Maguire, Lisandro Martínez, Diogo Dalot en Jonny Evans, op de bank had de Nederlandse manager geen enkele verdediger. Wel zat Joshua Zirkzee naast hem, net als Christian Eriksen, Antony en Jadon Sancho. Bij Man City zat Nathan Aké op de bank en ex-PSV'er Sávio. Voorin was er uiteraard plek voor Erling Haaland, die aanvalspartner Julián Álvarez - nog afwezig vanwege zijn deelname aan de Olympische Spelen - hoogstwaarschijnlijk ziet vertrekken.

Beide teams waren dus niet op oorlogssterkte, wat in ieder geval voor een gelijk opgaande strijd zorgde. De grootste kans van de eerste helft was voor de regerend landskampioen. James McAtee raakte de paal nadat Man Utd in de fout was gegaan tijdens de opbouw. Keeper Andre Onana maakte het Martínez erg moeilijk, wat resulteerde in balverlies. McAtee pakte dat cadeautje niet volledig uit.

Erling Haaland was opvallend onzichtbaar in de eerste officiële wedstrijd van het Engelse seizoen.
© Pro Shots
Erling Haaland was opvallend onzichtbaar in de eerste officiële wedstrijd van het Engelse seizoen.

In de tweede helft meldde Man Utd zich juist met een grote kans. Sterker nog: Bruno Fernandes liet het net bollen met een prachtig schot van afstand. De Portugees stond daarvoor echter buitenspel, waardoor het bij 0-0 bleef. Ook de tweede grote kans was voor de bekerwinnaar, maar Marcus Rashford kopte in alle vrijheid naast uit een corner.

Tien minuten voor tijd kreeg Man Utd dan wat het verdiende. Alejandro Garnacho scoorde door vanaf rechts naar binnen te komen en met links de rechterhoek te vinden. Garnacho had ook al gescoord in de FA Cup-finale van vorig seizoen en beleefde zijn doorbraak in Manchester onder Ten Hag. Man Utd stevende af op de derde prijs onder Ten Hag, maar de eerder genoemde defensieve problemen braken Man Utd toch nog op.

Ten Hag koos ervoor om Facundo Pellistri als rechtsback te gebruiken, de van nature middenvelder liet zich een minuut voor tijd kinderlijk eenvoudig in de lucht kloppen door de jarige Bernardo Silva, die bij de tweede paal de 1-1 maakte. Manager Pep Guardiola bracht daarna routiniers Aké en Kevin De Bruyne, voor de naderende penaltyserie. Om de spelers ietwat te sparen richting een lang en slopend seizoen, werd er geen verlenging gespeeld in het Community Shield.

Penalty's moesten dus de beslissing brengen. Voor Man Utd begon de serie goed. Fernandes schoot raak en Onana stopte de inzet van Silva. Man City greep vervolgens weer de regie, door een misser van uitgerekend Jadon Sancho. De ingevallen aanvaller leefde in onmin met Ten Hag en bracht daardoor het laatste deel van het vorige seizoen op huurbasis door bij Borussia Dortmund. Sancho zag zijn strafschop gestopt worden, waarna Sávio de stand in de serie gelijktrok. In de tweede serie van vijf ging het vervolgens weer mis voor Man Utd. Evans schoot hoog over, waarna Man City de penaltyserie besliste via Manuel Akanji.

0-1

1-1

{"title":"Lekker Man: Cody Gakpo, 1 of meer schoten op doel!","titleMobile":"Lekker Man: Cody Gakpo, 1 of meer schoten op doel!","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5b87029a-5fd8-4f57-94c4-1d2d74b68563","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Bekijk de speciale Lekker Man-weddenschap van TOTO voor de kraker Nederland - Duitsland.","textMobile":"Bekijk de speciale Lekker Man-weddenschap van TOTO voor de kraker Nederland - Duitsland."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.