Ter Stegen verlaat stadion in rolstoel, Barcelona vreest voor lange absentie

Reacties

Barcelona lijkt de rest van het seizoen niet te kunnen beschikken over Marc-André ter Stegen. Volgens Spaanse media wijst de eerste diagnose uit dat de Duitse doelman zo'n acht maanden aan de kant staat, nadat hij zondagavond geblesseerd uitviel in het competitieduel met Villarreal en werd vervangen door Iñaki Peña.

Ter Stegen verlaat stadion in rolstoel, Barcelona vreest voor lange absentie
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
1 - 5
Barcelona
Barcelona

Ter Stegen, sinds dit seizoen ook aanvoerder van Barça, moest per brancard van het veld worden gedragen en verliet het stadion van Villarreal in een rolstoel. Trainer Hansi Flick erkende na afloop dat het waarschijnlijk om een serieuze blessure gaat. 'Maar we moeten het afwachten.' Volgens de eerste berichten in Spaanse media heeft de 32-jarige doelman de pees gescheurd die de knieschijf met het scheenbeen verbindt. De hersteltijd zou zo'n acht maanden bedragen.

Het wegvallen van Ter Stegen vormde een flinke domper op de klinkende overwinning tegen Villarreal, waarbij Robert Lewandowski en Raphinha de hoofdrol opeisten met elk twee treffers. 'Ik ben heel blij voor het team en met de 5-1 overwinning, maar ook heel bedroefd voor Ter Stegen', reageerde Flick na afloop. Ook Raphinha droeg de zege op aan Ter Stegen. 'Hij is een heel bijzonder mens en belangrijk in de kleedkamer, deze zege is honderd procent voor hem.'

Spaanse media speculeren inmiddels al over welke keeper Barcelona mogelijk gaat aantrekken, als Ter Stegen inderdaad langdurig uit de roulatie is. De regels van La Liga schrijven voor dat de Catalanen in geval van nood een transfervrije keeper mogen aantrekken. Mundo Deportivo komt met tien namen op de proppen. Keylor Navas, transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain, lijkt de meest logische optie. Gek genoeg wordt ook Kostas Lamprou genoemd.

Flick
Na het uitvallen van Ter Stegen droeg Raphinha in de slotfase even de aanvoerdersband. Het is tekenend voor de transformatie die de Braziliaanse vleugelaanvaller heeft ondergaan sinds Flick het stokje heeft overgenomen bij Barcelona. De 27-jarige linkspoot scoorde al vijf keer in La Liga en vertolkt een belangrijke rol na een zomer vol geruchten over een mogelijk vertrek. Flick is echter lovend. 'Vanaf de eerste dag dat ik Raphinha zag, zag ik een speler die alles geeft voor de club.'

Ook Real Madrid-doelman Thibaut Courtois kwam op X met een steunbetuiging aan zijn collega-doelman. 

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
6
0
0
22-5
+17
18
2
Real Madrid
6
4
2
0
13-3
+10
14
3
Athletic de Bilbao
7
4
1
2
11-7
+4
13
4
Atlético Madrid
6
3
3
0
10-3
+7
12
5
Villarreal
6
3
2
1
12-13
-1
11
6
Alavés
6
3
1
2
9-7
+2
10
* Actueel tot en met 23 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.