Duur Barça-misverstand uitgelegd: 'We begrepen elkaar niet goed'

Reacties

Marc-André ter Stegen heeft de hand in eigen boezem gestoken na de nederlaag van Barcelona tegen AS Monaco. De sluitpost ging samen met Eric García in de fout en vervolgens werd de centrale verdediger met een rode kaart van het veld gestuurd.

Duur Barça-misverstand uitgelegd: 'We begrepen elkaar niet goed'
© Pro Shots
Monaco
Monaco
2 - 1
Barcelona
Barcelona

'We begrepen elkaar niet goed', blikte de Duitser in de Spaanse media terug op de misser van de goalie, waaruit García door Allard Lindhout met een rode prent van het veld gestuurd werd. Voor de verdediger was het zijn eerste basisplaats van dit seizoen, maar die duurde maar tien minuten: de snelste rode kaart in de Champions League ooit voor Barcelona. 'Ik vind het sneu voor Eric, want dit doet hem pijn. Bovendien hebben we tachtig minuten met een man minder gespeeld.'

'Dit mag ons niet gebeuren, maar het zijn voetbaldingen', zei de captain van de Catalaanse grootmacht. 'Deze nederlaag doet pijn, want we hebben ons met tien man goed staande gehouden. De tweede goal van Monaco viel op een onverdiend moment. We blijven met een naar gevoel zitten, omdat we hebben verloren. (…) In de Champions League moet je altijd winnen. Dat is het doel. We zullen proberen de volgende wedstrijd te winnen.' Dat is een duel met Young Boys: daarna komt Bayern München op bezoek.

Ondanks de vroege rode kaart wisselde Barcelona-coach Hansi Flick tot tien minuten voor het einde niet. 'We hebben drie keer zo veel gelopen als anders', zei Pedri over het spelen met een man minder in het prinsdom. 'Dit is niet de manier waarop we de Champions League wilden beginnen, maar we hebben alles gegeven.'

'De rode kaart was een communicatiefout', herhaalde Pedri de woorden van Ter Stegen. 'Zo lang met een man minder spelen, is heel lastig. Maar we hebben ons aan het teamplan gehouden.' Om de nederlaag af te wenden werd ook Ansu Fati ingebracht: voor de aanvaller was het een rentree na een verhuurbeurt en blessure. 'Ik ben heel blij voor Ansu Fati', loofde Pedri zijn generatiegenoot. 

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
1
1
0
0
9-2
+7
3
2
Celtic
1
1
0
0
5-1
+4
3
3
Bayer Leverkusen
1
1
0
0
4-0
+4
3
4
Aston Villa
1
1
0
0
3-0
+3
3
* Actueel tot en met 19 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.