Teruggekeerde Icardi helpt PSG aan eerste prijs van het seizoen

Reacties

Paris Saint-Germain heeft woensdag voor de tiende keer in de clubhistorie de Franse Super Cup gewonnen. De formatie van trainer Mauricio Pochettino won met 2-1 van Olympique Marseille.

Teruggekeerde Icardi helpt PSG aan eerste prijs van het seizoen
© Pro Shots

In de Ligue 1 staat PSG voor de verandering niet bovenaan en als dat het geval is, is het automatisch crisis. De spelers van de Parijzenaren werden voor Le Classique tegen Marseille alvast opgepept door de supporters, die een sfeeractie hadden voorbereid. De belangen waren dus duidelijk. Voor PSG was het een uitgelezen mogelijkheid om de zoveelste prijs uit de recente geschiedenis te pakken.

Dat lukte, mede dankzij Mauro Icardi. De van een blessure herstelde aanvaller scoorde afgelopen weekend al bij zijn rentree tegen Stade Brest (3-0) en opende vijf minuten voor de rust de score tegen Marseille. Ángel Di María gaf een fraaie dieptepass en de Argentijn kopte raak voor 1-0. Mitchel Bakker zag dat vanaf de bank gebeuren. De Nederlander was na drie basisplaatsen op rij weer eens reserve.

De beslissing volgde in de slotfase via Neymar, die Di María na 65 minuten verving. Marseille kreeg in de tweede helft genoeg kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. De 2-0 viel wel. Icardi werd gevloerd en na inmenging van de VAR ging de bal op de stip. Neymar nam plaats achter de bal en schoot raak. De aansluitingstreffer van Dimitri Payet kwam daarna te laat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.