Tevreden Koeman ziet verbetering bij 'agressief' en 'energiek' Oranje

Ronald Koeman is tevreden over wat het Nederlands elftal donderdagavond liet zien in het oefenduel met Canada (4-0). De bondscoach zag een agressief en energiek Oranje, dat bovendien beterschap toonde in het druk zetten.

4 - 0
Canada
Canada

Koeman noemde dat aspect in aanloop naar het eerste oefenduel richting het EK nog als belangrijk verbeterpunt en gaf vooral zijn aanvallers in dat opzicht huiswerk mee. De bondscoach vond dat tegen Canada al een stuk beter gaan. 'Dat we heel agressief gespeeld hebben, bij fases hebben we heel goed druk gezet', noemde hij donderdagavond na afloop bij de NOS wat hem het meest opviel.

Bij fases zette Oranje over het hele veld druk als Canada de bal achterin in bezit had. 'Dat hebben we heel goed gedaan. We hebben er deze week veel aandacht aan besteed, dat vond ik absoluut veel beter', sprak Koeman tevreden. 'Het begin was moeizaam, ze moesten ons even wakker schudden. Maar ook in de eerste helft speelden we al goed, je moet veel eerder de eerste goal maken.'

En dus was het een nuttige avond in De Kuip, waar IJsland maandag ook nog de tegenstander is. 'Ik vind dat we een aantrekkelijke wedstrijd gezien hebben. We hebben onze plicht gedaan', zei Koeman. 'We hebben heel veel energie gestopt in de wedstrijd tot het laatst. Dat wil je, je wil iedereen zo fit mogelijk hebben richting de eerste wedstrijd tegen Polen. En dat lukt aardig tot nu toe.'

Memphis
Ook Memphis Depay lijkt fit aan het EK te beginnen. De aanvalsleider arriveerde met weinig wedstrijdritme bij het Nederlands elftal, maar speelde donderdag zestig minuten mee en maakt een scherpe indruk. 'Dat heb ik ook gezegd. Dat vond ik en dat zag ik. We hopen hem tegen IJsland negentig minuten te kunnen brengen. Zoals het nu lijkt, ziet dat er prima uit.'