Teze verrast Franse journalisten tijdens eerste persmoment bij AS Monaco

Reacties

Jordan Teze heeft de Franse media verrast. De kersverse aanwinst van AS Monaco stond voor het eerst het journaille te woord in de kustplaats. Dat hij dat in het Frans kon doen, leverde hem meteen bonuspunten op.

Teze verrast Franse journalisten tijdens eerste persmoment bij AS Monaco
© Pro Shots

'Moet ik in het Frans of Engels antwoorden', verraste Teze de journalisten aan het begin van het mediamoment. 'Ik heb Congolese roots, dus ik versta de Franse taal goed, al is het iets moeilijker om het ook te spreken. Maar ik probeer het steeds meer en als ik de Franse taal goed beheers, helpt dat voor mijn integratie.' Daarmee is Teze al verder dan zijn coach Adi Hütter, die toegaf nog veel moeite te hebben om zich in het Frans uit te drukken, terwijl hij al een jaar bij AS Monaco werkt.

'Dit is een mooie stap in mijn carrière. AS Monaco is een club met een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers. Vorig jaar zijn ze tweede geëindigd en we willen nu weer bovenin meedoen', zei de multi-inzetbare verdediger, die zijn voorkeur uitsprak voor een positie achterin. 'Ik ben rechtsback van beroep, maar in mijn eerste seizoen bij PSV speelde ik centraal. Ik voel me tegenwoordig het meeste thuis aan de rechterkant.' Hutter voegde daar wel aan toe dat hij Teze inderdaad als rechts- of wingback ziet, maar hij in een driemansachterhoede ook centraal aan de rechterkant een optie is.

Dumfries
Gevraagd naar een inspiratiebron voor Teze, kwam zijn voormalig ploeggenoot Denzel Dumfries ter sprake. 'Omdat hij een aanvallende, fysiek sterke rechtsback is die doelpunten maakt en veel assists geeft', legde Teze zijn antwoord uit. 'Zelfs in het Nederlands elftal slaagt hij erin een hoge productie te halen. Hij inspireert mij dus enorm.'

Niet in de laatste plaats omdat Teze met zijn stap naar AS Monaco ook weer in beeld wil komen bij het Nederlands elftal. 'De laatste keer werd ik niet opgeroepen, maar ik wil graag weer in beeld komen bij Oranje.' In de meest recente voorselectie had Ronald Koeman overigens wel ruimte voor de destijds nog PSV'er. 

In beeld komen bij Oranje hoopt hij te doen als aanvallende vleugelverdediger, hetgeen waar Nederlandse wingbacks om bekend staan. 'In Nederland wordt vaak van je gevraagd om aanvallend te spelen als rechtsback. Of het nu vorig seizoen met Ruud van Nistelrooij of Peter Bosz was: beide coaches vroegen mij om veel mee naar voren te komen en dat beviel mij goed. Daar voel ik me prettig bij, al zal ik wellicht wat aanpassingstijd nodig hebben voor de Ligue 1.'

Spelersprofiel

J. Teze


Geboortedatum:
30 september 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Groningen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
AS Monaco
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Meer AS Monaco
Meer over AS Monaco
Meer J. Teze
Meer over J. Teze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.