Tien nieuwe namen bij Oranje: basisplek voor Martins Indi en Janssen

Reacties

Louis van Gaal kiest dinsdagavond tegen Wales voor tien nieuwe namen ten opzichte van de vorige wedstrijd van Oranje tegen Polen (2-2). Alleen Frenkie de Jong behoudt zijn basisplek; Bruno Martins Indi en Vincent Janssen beleven hun basisrentree. Het duel begint om 20.45 uur in De Kuip.

Tien nieuwe namen bij Oranje: basisplek voor Martins Indi en Janssen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Wales
Wales

Net als tegen België (1-4 zege) verdedigt Jasper Cillessen het doel. Verdedigers Jordan Teze, Matthijs de Ligt en Bruno Martins Indi worden geflankeerd door Hans Hateboer en Tyrell Malacia. Op de twee posities voor het verdedigingstrio kiest Van Gaal voor Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Voorin moeten Cody Gakpo, Janssen en Noa Lang voor de doelpunten zorgen.

Dinsdagmiddag werd al duidelijk dat Jurriën Timber en Nathan Aké op de tribune plaatsnemen. Op de persconferentie van maandag bevestigde Van Gaal al dat Cillessen, De Ligt en Janssen een basisplaats zouden krijgen. Het is voor Janssen zijn eerste interland sinds 10 oktober 2017.

Van Gaal wilde maandag nog niet vertellen voor welke formatie hij zou kiezen. In de door de KNVB gecommuniceerde opstelling vormen Janssen en Lang de voorhoede, met Gakpo als de meest vooruitgeschoven man achter het tweetal. Het gaat dus om een 3-4-1-2-formatie. 

Van Gaal wil veel spelers in actie zien en ruimt om die reden ook een basisplaats in voor Martins Indi. De verdediger van AZ mocht deze interlandperiode alleen zeven minuten invallen in de eerste wedstrijd tegen Wales (1-2 zege). Guus Til blijft de enige speler die deze interlandperiode geen basisplek kreeg.

Opstelling Oranje: Jasper Cillessen; Jordan Teze, Matthijs de Ligt, Bruno Martins Indi; Hans Hateboer, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Tyrell Malacia; Cody Gakpo; Vincent Janssen, Noa Lang.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.