Tien Soca Warriors frustreren Zweden

De eerste stunt van het WK is een feit. Trinidad en Tobago hield Zweden op een 0-0 gelijkspel. En dat terwijl The Soca Warriors van bondscoach Leo Beenhakker de gehele tweede helft met tien man voetbalden.

Tien Soca Warriors frustreren Zweden

Shaka Hislop was de grootste held van Trinidad en Tobago. De ervaren doelman had eigenlijk op de bank moeten beginnen, maar omdat eerste keus Kelvin Jack tijdens de warming up geblesseerd was geraakt mocht de keeper van West Ham United het doel in.

Het bleek geen verkeerde zet, want Hislop was niet te passeren. Echte wereldreddingen hoefde hij niet te verrichten, maar alle ballen die de Zweden op het doel kregen, strandden op de goalie, wie ook de schutter was: Christian Wilhelmsson, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Allbäck.

Hislop was niet de enige held van TNT. Met Dennis Lawrence en Brent Sancho had Beenhakker twee spelers die defensief overal tussen zaten. En ook Dwight Yorke speelde opvallend. De spits stond niet in de aanval, maar acteerde als verdedigende middenvelder en deed dat heel behoorlijk.

Zweden zocht vanaf het eerste fluitsignaal verwoed naar het doel van Hislop. Trinidad stond het gehele duel onder druk van de lange tijd voorzichtig spelende Scandinaviërs. En nadat Avery John in de 46ste minuut met een forse tackle zijn tweede gele kaart incasseerde werd die druk nog groter. Ibrahimovic en Allbäck waren in het laatste kwartier dicht bij de treffer, maar zij slaagden er niet in om oog-in-oog met Hislop te scoren.

Trinidad was zelden gevaarlijk. Stern John (foto onder) was de enige aanvaller en hij had lange tijd vier verdedigers tegenover zich. Na de rode kaart van Avery John kreeg hij een collega-spits naast zich en die zorgde voor het grootste gevaar, want in de zestigste minuut knalde Cornell Glen vanaf zestien meter kiezelhard op de lat.

Bekijk hier al onze video's