Tillman en Pepi met VS afgeslacht door Colombia

Reacties

De Verenigde Staten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een pijnlijke oefennederlaag geleden. Colombia was een paar maatjes te groot voor de zevenvoudig Gold Cup-winnaar. PSV'ers Malik Tillman en Ricardo Pepi kwamen als invaller binnen de lijnen.

Tillman en Pepi met VS afgeslacht door Colombia
Verenigde Staten
Verenigde Staten
1 - 5
Colombia
Colombia

Met vier Premier League-spelers, drie Serie A-spelers, twee Bundesliga-spelers, een Ligue 1-speler, en een La Liga-speler in de basis, had Amerika een sterk elftal op de been gebracht. Toch was het niet opgewassen tegen Colombia, dat een plek lager op de FIFA-wereldranglijst staat (elfde om tiende). Al binnen twintig minuten stonden de Zuid-Amerikanen met 0-2 voor door goals van Jhon Arias en Rafael Santos Borre, die het FedEx Field op zijn kop zette met een omhaal.

Via Timothy Weah deden de Verenigde Staten wat terug, maar nadat Tillman en Pepi binnen de lijnen waren gekomen, liep Colombia alsnog ver weg. Richard Rios schoot een teruggetrokken bal binnen en Jorge Carrascal zorgde voor de 1-4 na een goed uitgespeelde aanval. Het slotakkoord kwam van de ingevallen voormalig Feyenoorder Luis Sinisterra, die profiteerde van een verkeerde inspeelpass: 1-5.

Donderdag oefent Amerika ook nog tegen Brazilië. Op maandag 24 juni start voor de VS de Copa América in eigen land. Het zit in de poule bij Panama, Bolivia en Uruguay.

Do 13 jun.

Ma 24 jun.

Vr 28 jun.

Di 2 jul.

Copa América

Stand Groep C Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Uruguay
3
3
0
0
9-1
+8
9
2
Panama
3
2
0
1
6-5
+1
6
3
Verenigde Staten
3
1
0
2
3-3
0
3
4
Bolivia
3
0
0
3
1-10
-9
0
* Actueel tot en met 15 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.