Tillman helpt PSV met fraaie vrije trap over dode punt in Sittard

Reacties

PSV heeft zondag ook zijn zesde competitieduel van het seizoen gewonnen. Vijf dagen na de gevoelige nederlaag tegen Juventus in de Champions League was het Malik Tillman die zijn ploeg met een vrije trap over het dode punt hielp op bezoek bij Fortuna Sittard.

Tillman helpt PSV met fraaie vrije trap over dode punt in Sittard
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
PSV
PSV

PSV werd in Sittard voor het eerst echt getest in de Eredivisie. Vorige week won de landskampioen nog eenvoudig van NEC, zonder dat het echt diep hoefde te gaan in aanloop naar de start van de Champions League tegen Juventus. In Turijn kwam de ploeg van Peter Bosz er dinsdag achter dat er in Europa iets anders wordt gevraagd en vijf dagen later maakte ook Fortuna het de koploper lastig.

Aanvankelijk leek PSV nog een eenvoudige zege te gaan boeken, toen Tillman na een kwartier al de ban brak. De bal kwam met een gelukje voor de voeten van de Amerikaanse aanvaller, nadat een kopbal van Ryan Flamingo bij een corner was geblokt. Die vroege voorsprong was echter geen voorbode van een simpele zege, want Fortuna bood na drie nederlagen op rij goed tegenstand.

De ploeg van trainer Danny Buijs ging woensdag na een rode kaart voor Rodrigo Guth nog met grote cijfers onderuit bij Ajax, maar bewees met een compleet elftal een lastige tegenstander te zijn. En na ruim een half uur kopte Ezequiel Bullaude de Limburgers zowaar op gelijke hoogte. De van Feyenoord gehuurde Argentijn klopte Olivier Boscagi in de lucht bij een corner van Alen Halilovic.

PSV kreeg na een goede actie van Guus Til direct een kans om de voorsprong te herstellen, maar de als rechtsback in de basis teruggekeerde Mauro Júnior kreeg de bal niet langs doelman Mattijs Branderhorst. Eerder had ook Til al een mogelijkheid onbenut gelaten. Verder lag het tempo van PSV te laag om het fysiek spelende Fortuna al in de eerste helft op de knieën te krijgen.

Met Ismael Saibari na rust in de ploeg voor Joey Veerman en na 65 minuten ook Rick Karsdorp en Noa Lang in de ploeg voor Til en Mauro Júnior stelde PSV uiteindelijk toch orde op zaken. Tillman krulde uit een vrij trap zijn tweede goal van de wedstrijd tegen de touwen en vier minuten later sloeg ook Luuk de Jong toe bij een rebound, nadat Saibari zo mocht doorlopen richting Branderhorst.

Die dubbele tik kwam Fortuna niet meer te boven. Heel even maakte de thuisploeg nog jacht op de aansluitingstreffer, maar een vierde doelpunt van PSV hing meer in de lucht dan dat het nog spannend werd in de slotfase. Zo boekte de landskampioen uiteindelijk nog vrij soeverein zijn zesde Eredivisie-zege van het seizoen, al ging het niet zo makkelijk als in de voorgaande duels.

Fortuna Sittard Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
6
0
0
23-4
+19
18
2
AZ
6
5
1
0
16-2
+14
16
3
FC Utrecht
5
4
1
0
9-5
+4
13
4
FC Twente
6
3
2
1
12-5
+7
11
5
Feyenoord
5
2
3
0
11-5
+6
9
6
FC Groningen
6
2
3
1
10-7
+3
9
* Actueel tot en met 22 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.