Tillman lacht, Tillman huilt na definitieve VS-selectie voor Copa América

Reacties

Malik Tillman en Ricardo Pepi mogen zich opmaken voor de Copa América met de Verenigde Staten. Het duo van PSV zit bij de definitieve selectie van Gregg Berhalter, die slecht nieuws had voor de oudere Tillman.

Tillman lacht, Tillman huilt na definitieve VS-selectie voor Copa América
© Pro Shots

De ruim drie jaar oudere Timothy Tillman zat weliswaar bij de selectie voor de oefenduels met Colombia (1-5 verlies) en Brazilië (1-1), maar kwam in die duels niet in actie. Van de 27 opgeroepen spelers moest Berghalter er nog één laten afvallen voor de uiteindelijk 26-koppige selectie van de VS op het eindtoernooi: de keuze is dus op de broer van de PSV’er gevallen.

Dat betekent dat er in de gekozen groep spelers naast Pepi en Tillman ook nog twee namen met een verleden in de Eredivisie opgeroepen zijn: Haji Wright (VVV-Venlo) en Luca de la Torre (Heracles Almelo). Sergiño Dest was vanwege zijn knieblessure niet beschikbaar voor een oproep.

De VS heeft een gunstige groep tijdens de Copa América, die wordt gespeeld in de Verenigde Staten. Uruguay is in Groep C een gerenommeerde tegenstander, maar bij de eerste twee eindigen in een poule met verder Panama en Bolivia behoort zeker tot de mogelijkheden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Meer M. Tillman
Meer over M. Tillman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.