Tim Krul houdt nul bij Newcastle-debuut

Een lichte blessure bij Steve Harper maakte de weg vrij voor het debuut van Tim krul onder de lat bij Newcastle United, dat met de Hagenaar in Palermo nipt won (0-1).

Tim Krul houdt nul bij Newcastle-debuut

Coach Glenn Roeder had vooraf geen enkele twijfel gehad over het inzetten van Krul, die de eerste keus zou worden bij het wegvallen van Harper. 'Hij is zonder twijfel de beste Nederlandse keeper, en in de komende jaren gaat hij sowieso in aanmerking komen voor de nummer één positie.'

Harper bleek inderdaad te veel last te hebben van een onwillige dijbeenspier. En dus kwam Krul in de UEFA Cup tegen Palermo aan de aftrap. De achttienjarige Hagenaar maakte het vertrouwen waar en kon terugkijken op een geslaagd debuut. In de tweede helft hield hij met twee prachtige reddingen de nul.

Voor Krul was het sowieso zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht. De Hagenaar, die een jaar geleden van de ADO-jeugd overstapte naar Newcastle United, was wel steeds dichter bij zijn debuut op het hoogste niveau gekomen.

Door een blessure van Shay Given schoof Krul eind september op in de pikorde van de Newcastle-keepers. De achttienjarige jeugdinternational werd gepromoveerd tot tweede doelman achter Harper. Dat veranderde niet met de komst van Pavel Srnicek. De Tsjechische routinier is in Europees verband niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's