Timber valt al vroeg uit in stevig oefenduel van Feyenoord met Genk

Reacties

Feyenoord heeft ook het tweede oefenduel van de voorbereiding gewonnen. RC Genk werd met 3-1 verslagen. Quinten Timber maakte zijn eerste minuten, maar moest ook al snel afhaken bij de fris spelende thuisploeg.

Timber valt al vroeg uit in stevig oefenduel van Feyenoord met Genk
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Genk
Genk

In De Kuip trad de ploeg van coach Brian Priske opnieuw aan in een 3-4-3-variant. In die formatie was in het eerste oefenduel al met 4-0 gewonnen van FC Dordrecht. Tegen Genk, dat afgelopen seizoen vijfde werd in België en naast een Europees ticket greep, maakten Timber en Thomas Beelen hun eerste minuten. Een andere opvallende basisklant was Marcus Pedersen, die weer terug is bij Feyenoord omdat Sassuolo na de verhuurperiode van afgelopen seizoen de optie tot koop niet lichtte.

Al vroeg kon er gejuicht worden in de natte Kuip. Een voorzet van Timber werd dusdanig ongelukkig getoucheerd door Joris Kayembe dat Genk-goalie Mike Penders kansloos was: 1-0.

Die eigen goal was niet lang de enige treffer. In de twintigste minuut kwamen de Belgen alweer langszij. Jarne Steuckers vond met een handige steekbal de behoorlijke vrije Christopher Bonsu Baah, die vervolgens geen moeite had om Beelen uit te kappen en raak te schieten. Doelman Timon Wellenreuther, die onlangs zijn contract verlengde bij Feyenoord, was kansloos.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen. Zo raakte de bedrijvige Calvin Stengs de paal en was Bart Nieuwkoop met een harde kopstoot dicht bij de 2-1.

Verhit
In de slotfase van het eerste bedrijf werd ook duidelijk dat Genk niet gekomen was voor een potje zomermiddag-voetbal. De Belgen gingen er stevig in. Zo kreeg Ibrahima Sory Bangoura een gele kaart na een verhit duel met Timber, waarin de Genk-middenvelder zijn frustraties even liet gaan. In dat duel raakte Timber geblesseerd, want kort erna bleek dat hij met enkelklachten naar de kant moest. Antoni Milambo was zijn vervanger.

Na nog eens drie wissels in de rust, ging Feyenoord fris en vol overtuiging op zoek naar de 2-1 in de tweede helft. Nieuwkoop en Ayase Ueda kregen kansen, maar het was Igor Paixão die toesloeg. Na alweer een handige steekbal van Stengs mocht hij alleen op het Genk-doel af. De afronding was koeltjes.

Nadat Priske ook de andere basisspelers allemaal gewisseld had, hield Feyenoord de voorsprong vast. Scheidsrechter Yannick van der Laan moest nog wel geregeld in actie komen om de spelers van Genk, dat over twee weken aan de competitie start, in toom te houden. Gescoord werd er nog eenmaal. Invaller Anis Hadj-Moussa rook met een vrije trap tegen de paal aan de 3-1, maar uiteindelijk was die uitsmijter voor Milambo. Zijn tegendraadse schuiver zorgde voor een 3-1 eindstand.

Programma
In het volgende oefenduel krijgt Feyenoord opnieuw Belgische tegenstand. Op 20 juli is Cercle Brugge dan de tegenstander. Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen Benfica (28 juli) en AS Monaco (31 juli) voordat de strijd om Johan Cruijff Schaal tegen PSV op het menu staat (4 augustus). De competitie start voor Feyenoord op 10 augustus, dan is Willem II te gast in De Kuip.

Opstelling Feyenoord:

Wellenreuther (61. Berger); Beelen (46. Zechiël), Tsoungui (61. Giersthove), Plug (46. Kasanwirjo); Nieuwkoop (61. Read), Zerrouki (61. Nadje), Timber (31. Milambo), Pedersen (46. Slory); Stengs (61. Hadj-Moussa), Ueda (61. Sebaoui), Paixão (61. Sauer).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.