Titan Kahn wil afzwaaien met strafschop en record

Nog één wedstrijd en dan zit de loopbaan van Oliver Kahn erop. De doelman zwaait af met een thuiswedstrijd tegen Hertha BSC.

Titan Kahn wil afzwaaien met strafschop en record

Het zal zijn 557ste Bundesliga-duel zijn. Alleen Karl-Heinz Körbel (602) en Manfred Kaltz (581) speelden vaker in de sterkste Duitse competitie dan de doelman van Bayern en voorheen Karlsruher SC. In november 1987 debuteerde Kahn, en bijna 21 jaar later zwaait der Titan af.

Kahn kan met een fraai record afscheid nemen. Als Bayern tegen Hertha minder dan twee goals incasseert, dan is de club uit München de minst gepasseerde ploeg in de Bundesliga. Het huidige record staat op naam van Werder Bremen, dat in het seizoen 1987/88 22 tegentreffers incasseerde. Kahn en zijn vervanger Michael Rensing lieten zich deze competitie twintigmaal passeren.

'Onze verdedigers zijn nogal bezig met dit record. Het is ook het enige wat me stoort', vertelt Kahn op de website van zijn club. De 38-jarige doelman was liever zonder deze druk aan zijn laatste wedstrijd begonnen. Toch speelt er volgens Bild meer. Kahn heeft nog nooit een doelpunt gemaakt. Mocht Bayern een strafschop krijgen, dan zou Olli de aangewezen man zijn. 'De druk is wel erg groot. Ik weet niet of ik de bal wel raak… Maar de toeschouwers en mijn ploeggenoten zullen me naar voren schreeuwen. Ik zal wel moeten!' Toch: 'Ik weet al in welke hoek ik ga schieten.'

Kahn nam ooit één keer een strafschop. Op 23 februari 2002 mocht hij aanleggen toen zijn ploeg met 6-0 voorstond tegen Energie Cottbus. Hij mikte in de linkerhoek, maar doelman Tomislav Piplica keerde de inzet van zijn Beierse collega.

Coach Ottmar Hitzfeld, zelf voor het laatst op de bank, weet niet of hij Kahn naar de stip durft te sturen. 'Als het gelijk staat, dan weet ik niet of ik de moed zal hebben hem te laten schieten.' Overigens heeft Kahn een andere wens ingediend bij zijn coach. 'Ik word zaterdag liever niet gewisseld, wil doorspelen. Ik heb problemen met afscheid nemen. Dat doe ik liever niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen