Titel voor Chelsea bij overwinning op Wigan

In de Premier League staat dit weekeinde de voorlaatste speelronde op het menu. VI blikt vooruit op de kraker tussen Liverpool en Chelsea van zondag.

Titel voor Chelsea bij overwinning op Wigan


CHELSEAKlassering 1ste plaatsMet een punt voorsprong op Manchester United gaat Chelsea de laatste wedstrijd van het seizoen in. De Londenaren hebben de laatste drie jaren naast de titel gegrepen en zullen er op gebrand zijn deze ook te pakken.

De laatste weken maakt de ploeg een uitstekende indruk in de competitie. Portsmouth, Aston Villa en Stoke City werden getrakteerd op forse nederlagen en het lastige uitduel vorige week met Liverpool werd uiteindelijk redelijk probleemloos in een zege (2-0) omgezet. Slechts tegen stadgenoot Tottenham Hotspur leed de ploeg een onverwachte nederlaag. Coach Carlo Ancelotti is zich ervan bewust dat hij zijn ploeg moet verjongen en vreest de, volgens hem, op handen zijnde suprematie van Manchester City in de Premier League.

Man in vorm Frank LampardLampard is eigenlijk zelden uit vorm. Dit seizoen blijkt de 31-jarige middenvelder nóg doelmatiger te zijn. Buiten zijn eerste twee seizoenen, van in totaal negen, maakte Lampard altijd minimaal tien competitietreffers. Deze jaargang staat de teller al op 21. Zeer hoge aantallen voor een middenvelder, die in principe altijd drie man vóór zich heeft op het veld. Daarnaast bereidde de Engels international ook nog eens vijftien treffers van een ploeggenoot voor. Lampard is altijd goed. Dit seizoen is hij heel goed.

Afwezigen Bosingwa, Carvalho, Essien, Mikel

WIGAN ATHLETICKlassering 15de plaatsVoor Wigan Athletic staat er weinig op het spel. De ploeg had als doelstelling handhaving en is daar uitstekend in geslaagd. Dat dit betekent dat Chelsea een makkelijke middag gaat krijgen, is daarmee allerminst gezegd. Wigan speelde maandag tegen Hull City dat moest winnen om officiële degradatie uit te stellen, ver in de blessuretijd velde Wigan toch het vonnis door gelijk te maken.

De prachtige omhaal van Steve Gohouri kwam voort uit wilskracht en klasse. Mario Melchiot in het verleden nog actief voor Chelsea, waarschuwt zijn oude ploeg. 'We zijn volledig ontspannen hier, we willen het goede gevoel vasthouden en Chelsea moet niet denken dat ze zomaar even winnen', meent de 22-voudig international. 'De topclubs in Engeland winnen niet meer zo makkelijk van laaggeplaatste teams. Ze hebben de titel nog niet binnen.'

Man in vorm Hugo RodallegaRodallega is de clubtopscorer van Wigan met tien treffers. Dit seizoen had hij daarnaast zeven assists. Ook daarin deed geen teamgenoot het beter. De Colombiaan is daarnaast een sterk aanspeelpunt van de ploeg van de Spaanse oefenmeester Roberto Martinez. De fysiek sterke Rodallega is ook nog in bezit van een meer dan fatsoenlijke dribbel. Geen defensie in Engeland heeft het negentig minuten makkelijk tegen de spits.

Afwezigen Moreno, Kingson

Wigan Athletic won nog nooit op Stamford Bridge. Drie keer verloor het en één keer speelde het gelijk. De statistieken zijn dus op de hand van Chelsea dat met een zege verzekerd is van de vierde titel in zijn bestaan. Vorig seizoen leek het duel in een gelijkspel te eindigen, maar stelde Frank Lampard vlak voor tijd de zege veilig voor de Londenaren.

Datum Wedstrijd Uitslag
2005/06 Chelsea-Wigan Athletic 1-0
2006/07 Chelsea-Wigan Athletic 4-0
2007/08 Chelsea-Wigan Athletic 1-1
2008/09 Chelsea-Wigan Athletic 2-1

Bekijk hier al onze video's