Titelstrijd Eredivisie: week van de waarheid voor FC Twente

De titelstrijd in de Eredivisie bevindt zich in een cruciale fase. VI blikt tot aan de ontknoping elke speelronde vooruit op de duels van de titelkandidaten FC Twente, Ajax en PSV.

Titelstrijd Eredivisie: week van de waarheid voor FC Twente


Op basis van de statistieken gaat koploper FC Twente geen gemakkelijke midweek tegemoet. De Tukkers maakten in hun laatste zes wedstrijden in Alkmaar maar twee doelpunten. Dat gebeurde in de uitwedstrijd van 19 september 2006, toen beide ploegen met een 2-2 gelijkspel van het veld stapten. In de overige vijf duels kreeg FC Twente dertien treffers om de oren.

Vorm FC Twente is in de laatste fase van de competitie niet van zijn stuk te brengen. De ploeg van trainer Steve McClaren is al negen opeenvolgende competitieduels zonder nederlaag. In de Eredivisie hebben alleen Ajax (vijftien wedstrijden) en AZ (elf) nóg langer niet verloren. Bij winst op AZ en winst in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van komende zondag is de eerste landstitel voor FC Twente een feit.

Datum Wedstrijd
13 april AZ-FC Twente
18 april FC Twente-Feyenoord
2 mei NAC Breda-FC Twente


Tricolores

Vorm Geen enkele club verzamelde in 2010 zoveel punten in de Eredivisie als Ajax. De formatie van trainer Martin Jol hield aan veertien duels 38 punten over met de indrukwekkende doelcijfers 43-4. FC Twente volgt de Amsterdammers op de voorlopige ranglijst over dit kalenderjaar op vijf punten achterstand.

Datum Wedstrijd
14 april Willem II-Ajax
18 april Ajax-Heracles Almelo
2 mei NEC-Ajax


Vorm PSV won maar drie van zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie. De duels bij Vitesse (0-0), NAC Breda (2-1) en Ajax (4-1) leverden maar één punt op. De laatste weken maken de Brabanders vooral in aanvallend opzicht een moeizame fase door. In de laatste zes competitiewedstrijden (thuis en uit) kwam PSV alleen bij VVV-Venlo tot meer dan één treffer (4-2 zege).

Datum Wedstrijd
14 april SC Heerenveen-PSV
18 april PSV-FC Groningen
2 mei AZ-PSV


Bekijk hier al onze video's