Toldo houdt Inter op de been bij Benfica

Inter bleef dankzij keeper Toldo op de been bij Benfica. Villarreal en Newcastle veroverden een goede uitgangspositie. Gençlerbirligi verraste Valencia.

Met dank aan Francesco Toldo hield Internazionale een punt over aan de uitwedstrijd tegen Benfica (0-0). De Italiaanse doelman voorkwam met een puik optreden dat de Portugezen hun sterke optreden beloond zagen worden met een zege. In de slotfase hield Toldo met twee schitterende reddingen achtereenvolgens Armando Petiti en Tomislav Sokota van een doelpunt af. Bij Internazionale bleef Andy van der Meyde op de bank.

Newcastle United nam een voorschot op de volgende ronde van de UEFA Cup. De formatie van Bobby Robson versloeg Real Mallorca met 4-1. Op St James' Park opende Fernando Correa namens de Spanjaarden de score. De thuisploeg werd in de 67-ste minuut wakker. Via Craig Bellamy, Alan Shearer, Laurent Robert en Titus Bramble stelde Newcastle zich nadrukkelijk kandidaat voor de volgende UEFA Cup-ronde. Mallorca, waar voor Arnold Bruggink zelfs geen plaats op de bank was, eindigde met tien man. Edu Moya kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Didier Drogba bewees zijn waarde voor Olympique Marseille. De aanvaller, in de competitie al goed voor zestien treffers, maakte elf minuten voor het einde bij Liverpool de belangrijke gelijkmaker (1-1). Liverpool had een voorsprong genomen via Milan Baros.

Het door blessures gehandicapte AS Roma bleek niet opgewassen tegen Villarreal, dat in de eerste helft de basis legde voor de goede uitgangspositie. In Spanje werd het 2-0 door doelpunten van Sonny Anderson en José Mari.

Club Brugge verloor bij Girondins Bordeaux en zal met gemengde gevoelens terugkijken op het resultaat (3-1). Bordeaux was het grootste deel van de wedstrijd beter en kreeg dankzij de productiviteit van Albert Celades een beloning in de vorm van een 3-1 overwinning. Gert Verheyen zette Brugge een half uur voor het einde tegen de verhouding in op voorsprong. Binnen een minuut maakte Celades de Belgische openingstreffer ongedaan. De aanvaller tekende ook voor de tweede Bordeaux-goal. In de slotfase moest Brugge-keeper Verlinden ook nog een treffer van Albert Riera incasseren. Het was zuur voor de Belgische ploeg, die de jacht op de gelijkmaker had geopend.

Na Blackburn Rovers, Sporting Lissabon en Parma heeft Gençlerbirligi de eerste stap gezet op weg naar de volgende verrassing. De Turkse club versloeg Valencia met 1-0. Het enige doelpunt viel door toedoen van Filip Daems, die na een klein kwartier een strafschop benutte. Valencia-verdediger Robert Ayala had de Gençlerbirligi-ster Mustafa Özkan geduwd.